BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,38
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon sanıklarından ortak açıklama

Ergenekon sanıkları 'Kamuoyuna açıklama' adı altında ortak bir metin yayınladılar.

Abone ol

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon Davası'nda tutuklu olarak yargılanan aralarında CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay , CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve Tuncay Özkan 'ın da aralarında bulunduğu bazı sanıklar "Kamuoyuna açıklama" adı altında ortak bir yazılı açıklama yaptı.

"BU, "SEN SAVUNMA YAPMA" DEMEKTİR"

Haberal'ın avukatı Selen Karaçalı tarafından basın mensuplarına dağıtılan bir sayfalık yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Silivri’de hukuk iflas etmiştir. Mahkemenin savunma hakkını kısıtlaması bunun son örneğidir.Hakkında ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası istenen sanıkların, avukatıyla birlikte toplam iki saatte kendisini savunması istenmektedir. Bunun anlamı şudur: Suçlama sınırsız, savunma sınırlı!. İki saatte en çok 80 sayfa okunabilir. 120 milyon sayfayı aşan iddialar yığınına 2 bin 271 sayfa mütalaa eklendi. Bütün bunlara karşılık 80 sayfalık savunma hakkı verilmektedir. Bu, “Sen savunma yapma" demektir. Silivri’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kanunlarına uyulmamaktadır. Evrensel hukuk ilkeleri çiğnenmektedir. Mütalaanın bin 169. sayfasında her ikisi de aynı kişi olan gizli tanıkla açık tanığın birbirini doğruladığının yazılması hukuk tanımazlığın ve gerçeklerden kopuşun binlerce örneğinden biridir. Bu dava Atatürk Cumhuriyeti’ni yıkma aracıdır. Hükmünü veren mahkeme bunu açıklamak için ortam hazırlamaktadır. Bu yargılama sürecini tanımıyoruz. Türk Milletine ve hukuka olan saygımızdan ötürü savunma hakkımızı sonuna kadar kullanacağız, gerçekleri haykıracağız. Türkiye’nin bütünlüğüne kasteden açılım politikalarını sürdürmek için Silivri sanıkları rehine olarak kullanılmaktadır. İktidar – PKK pazarlığının hızlanmasıyla davanın hızlanması, bunun göstergesidir. Halkımız bütün bu oyunların farkındadır. Bu karanlık süreci hep birlikte aşacağız. Kazanan Atatürk Türkiyesi olacaktır. Buna inancımız tamdır. Ergenekon Davası Tutsakları."