BIST 8.823
DOLAR 32,34
EURO 35,08
ALTIN 2.240,43
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon sanığı Bedrettin  Dalan'a büyük şok!

Ergenekon Davasının firari sanığı Bedrettin Dalan'ın, avukatları aracılığıyla yaptığı yakalama kararının kaldırımlası ve beraat talebini içeren başvuru mahkeme tarafından reddedildi

Abone ol

İSTEK Vakfı  ve Yeditepe Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Bedrettin Dalan'ın,Ergenekon Davası kapsamında; avukatı aracılığıyla yaptığı 'yakalama kararının kaldırılması' ve 'beraat' talep eden başvurusu mahkeme tarafından rededildi.

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’ın avukatı Celal Ülgen'in, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı yakalama kararının kaldırılması talebi yaklaşık 1 ay sonra reddedildi. Avukat Ülgen’in müvekkili hakkında beraat kararı verilmesi talebinin de reddedildiği belirtildi. Mahkeme, Dalan’ın savunmasının delil mahiyetinde olduğunu, bu nedenle savunma yapmadan beraat kararı verilmesinin hukuka uygun olmadığını kaydetti.

Yakalama kararının kaldırılması talebi ise “Yakalanması halinde sanığın mahkeme huzurunda savunmasının alınmasından sonra yargılama, dosya kapsamındaki deliller, bilgi belgeler ile savunmanın içeriği dikkate alınarak üzerine atılı suçlarla ilgili serbest bırakılması veya tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesi gerektiği” gerekçesiyle reddildi.

Dalan’ın Türkiye’ye gelmesi durumunda bu suçtan tutuklanmayacağı konusunda kendisine yasal güvence belgesi verilmesi talebini de mahkeme kabul etmedi.