BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,14
ALTIN 2.327,41
HABER /  MEDYA

Ergenekon-PKK ilişkisinin derin şifresi

Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyuna yönelik saldırının ardında Ergenekon örgütünün olduğunu ileri sürdü.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, PKK'nın üstlendiği saldırıyı taşeron örgütler yaptı dedi. Peki, saldırının arkasındaki asıl güç kim?  Bu korkutucu sorunun yanıtını Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türkönü yazdı. Türköne'ye göre, Kastamonu saldırısının ardındaki güç Ergenekon!

"Bu iddia bana değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin Başbakanı'na ait" diyen Türköne, bu iddiasını Başbakan Erdoğan'ın "Bunlar taşeron. Bunlar ihale aldılar. Aldıkları ihalenin gereğini yerine getiriyorlar" sözlerine bağladı. 

Peki, ihaleyi veren kim? sorusunu soran Türköne, ardından şu satırları yazdı:

"İhale sahibinin kimliği Başbakan'ın adres gösterdiği 'çete' ifadesinde saklı. 'Çete' deyimi kim için kullanılıyor? Saldırıyı PKK resmî açıklama ile üstlendi. Demek ki PKK, taşeron rolünde. O zaman ihaleyi veren de 'çete' olmalı. Hangi çete?

"Buradan çetelerin, terör örgütlerinin, kirli odakların taşeronlarına da sesleniyorum" diyor Başbakan ve çağrısını şu cümle ile yapıyor:

"İnsanlığınızı, varsa sorumluluğunuzu hatırlayın, bu çirkin yoldan geri dönün." Özellikle 'sorumluluk' kelimesine dikkat edelim. Kime sorumluluğu hatırlatılır? Aslî görevinden uzaklaşanlara değil mi? Kendisine verilen sorumluluğu bir kenara bırakıp mazarrat çıkartanlar kimler? Bu tanıma, devlet içine yerleşmiş Ergenekon örgütü tam olarak uymuyor mu?

Başbakan, saldırının akabinde yaptığı bu açıklamadaki 'çete' vurgusunu, önceki gün yaralı polis memurunu ziyaretinde de tekrarladığına göre, sağlam bir bilgiye dayanıyor olmalı. Ergenekon, seçime giden Türkiye'yi kaosa sürükleme planları yapmış, PKK'ya uygulatıyor. Silivri'de batan dikeni, taşeronuna Ilgaz Dağı'ndan başlayarak çıkartmaya çalışıyor.

ERDOĞAN'LA SINIRLI DEĞİL

Ergenekon parmağı, Başbakan'ın açıklamasından ibaret değil. KCK, saldırıyı üstlendiği açıklamada, bu saldırının 'sadece AKP'nin polislerine yönelik' olduğunun altını çiziyor. Neden polisler? Son bir ay içinde 30 PKK militanı, ağırlıklı olarak askerin kırsal bölgelerde düzenlediği operasyonlarda öldürüldü. Son olarak 27 Nisan'da Pülümür'de, on bin askerin katıldığı bir operasyonda 7 PKK'lı hayatını kaybetti. Bu tabloda bir tuhaflık yok mu? Hedefte neden sadece polis var?