BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,74
ALTIN 2.498,49
HABER /  MEDYA

Ergenekon ödülleri en iyi yırtan kim

Ahmet Hakan bugünkü yazısında Yargıtay'ın bozduğu Ergenekon davasında ödül kazananları açıkladı.

Abone ol

Yargıtay'ın usül ve esastan bozduğu Ergenekon kararı tartışılmaya devam ediyor.

2007'de başlayan sürec önceki gün Yargıtay'ın bozma kararıyla sona erdi. Peki bu dönemde kimler nasıl bir tutum sergiledi?

Ahmet Hakan, "Ergekekon ödülleri" başlıklı yazısında operasyonlara destek çıkan isimleri böyle eleştirdi:

- EN İYİ YIRTAN ÖDÜLÜ: Ergenekon'un destanını yazan gazetenin başındaki isim olarak AHMET ALTAN.

- EN ÇOK ÇALIŞAN ÖDÜLÜ: Sürece yazdığı sekiz Ergenekon kitabıyla büyük emek ve katkı sunan ŞAMİL TAYYAR.

- EN ALDIRMAZ ÖDÜLÜ: Müebbet kararı çıktığında “Darbecilere büyük ceza” diye manşet atan, Ergenekon yoktur kararı çıktığında ise “Kumpas çöktü” diye manşet atan HÜKÜMET GAZETELERİ.

- EN PİŞKİN ÖDÜLÜ: Yaptıkları onca kumpasa, çektikleri onca dalavereye, attıkları onca palavraya rağmen hâlâ “darbeciler affedildi” diye ağlaşan CEMAAT ARTIKLARI.

- EN SUSKUN ÖDÜLÜ: Ergenekon sürecinde yapılan vahim hukuk ihlalleri için “Olur böyle ufak tefek hatalar canım, abartmayın” diyen, ancak bugün kafalarını kuma gömerek hiç seslerini çıkarmayan LİBERAL AYDINLAR.

- EN MAZLUM ÖDÜLÜ: Planlayıcısı, kumpasçısı, savcısı, delil sokuşturucusu ortadan tüymüşken... Bir tek bavul taşıyıcısı olarak kabağın başına patlatıldığı MEHMET BARANSU...

- EN İYİ BÖĞÜREN ÖDÜLÜ: Ergenekon sürecinde karı-koca halinde Zekeriya ve Ali Fuat’la ahbap çavuş olup ekranlardan her akşam “Tutuklanacaksınız” diye böğüren malum SOYTARI ÇİFT...

- EN ALDATILAN ÖDÜLÜ: “Denizlerin dalgasıyım/Ergenekon’un savcısıyım” diye haykırırken... “Aldatıldık” noktasına gelen BÜYÜK DEVLET ADAMI...

- EN İYİ BAĞIRSAK ÖDÜLÜ: Türk siyasi literatürüne “bağırsak temizliği” sözünü hediye eden, ancak bugün “Bir bağırsak vardı, ne oldu ona” bile demekten imtina eden BÜLENT ARINÇ.

Yazının tamamı için