BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,03
ALTIN 2.323,95
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon davasında suç duyurusu

Ergenekon davasında 27 Temmuz Cuma günkü duruşmada düzeni bozanların tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulmasına karar verildi.

Abone ol

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda yapılan duruşmada, Turgut Büyükdağ'ın soruları cevaplamasının ardından gizli tanık “İlkadım”ın dinlenilmesine geçildi.

Gizli tanık “İlkadım”, köy korucusu olarak çalıştığı dönemde bir takım olaylara şahit olduğunu kaydederek, 1993-1994 yılları arasında Cengiz Sonay ve bazı kişilerle birlikte Habur'a gittiklerini, sınırdan iki kişinin geçtiğini, bunların ellerinde çantalar olduğunu kaydetti.

Bu kişilere ateş açtıklarını, çatışma çıktığını, iki kişinin ölmesi üzerine yanlarındaki çantalara baktıklarında dolar dolu olduğunu gördüklerini belirten “İlkadım”, kendisinin telsiz anonsuyla üstlerine haber verdiğini, yanında bulunan diğer kişilerin bundan rahatsız olduklarını anlattı.

İlkadım”, jandarma komutanlığına götürülen paraya ilişkin tutanak tutulmadığını, paranın bir şekilde yok edildiğini savundu.

Davanın sanıklarından Levent Ersöz'ün yasa dışı pek çok uygulamasının olduğunu savunan “İlkadım”, Cemal Temizöz'ün de her evden bir kişiyi aldığını, 15-20 gün sorguladıktan sonra bu kişileri ortadan kaldırdığını söyledi.

“İlkadım”ın ifadesi sırasında zaman zaman rahatsızlandığını belirtmesi üzerine, duruşmaya kısa aralar verildi.
Daha sonra mahkeme heyeti başkanı Hasan Hüseyin Özese tarafından hazırlık aşamasındaki ifadesi okunan “İlkadım”, bu ifadelerinin doğru olduğunu, ekleyecek bir şeyi bulunmadığını bildirdi.

Gizli tanık “İlkadım”ın ifadesinin alınmasına ara verildiğini belirten Başkan Özese, tutuklu sanıklardan emekli Albay Dursun Çiçek'in, 27 Temmuz 2012 tarihinde duruşmaya çıkan mahkeme heyeti başkanı Hüsnü Çalmuk ile üye hakimler Ercan Fırat ve Nihat Topal'ı reddettiğine ilişkin mahkemeye dilekçe verdiğini bildirdi.

Başkan Özese, Çiçek'in mahkemeye bugün sunduğu dilekçesinde, tarafsız ve bağımsız yargılama yapılana kadar duruşmalara katılmayacağını bildirdiğini de kaydetti.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, Çiçek'in reddi hakim talebinin soyut içerikli olduğu ve bir hakimin tarafsızlığını şüpheye düşürecek nitelikte bulunmadığı gerekçesiyle reddini kararlaştırdı.

27 Temmuz Cuma günkü duruşma düzenini bozan kişilerin tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulmasına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı yarına bıraktı.