BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.307,76
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon davasında Perinçek kararı!

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yurtdışı çıkış yasağı 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oybirliği ile kaldırıldı.

Abone ol

Ergenekon Davası nedeniyle hakkında yurtdışına çıkış yasağı bulunan İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yasağı kaldırıldı.

İP'ten yapılan açıklamada, "İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in yurtdışı çıkış yasağı 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından oybirliği ile kaldırıldı. Doğu Perinçek, AİHM Büyük Daire'de görülecek "İsviçre-Perinçek" davası için 28 Ocak'ta Strasbourg'a gidecek" denildi.  

Perinçek, İsviçre’de 10 yıl önce çıkarılan "Ermeni soykırımının inkârını yasaklayan" yasanın yürürlüğe girmesinden sonra bu ülkeye giderek çeşitli konferanslar vermiş ve Ermeni iddialarını reddeden konuşmaları nedeniyle İsviçre mahkemeleri tarafından 2007 yılında 3 ay hapse mahkûm etmişti. Doğu Perinçek, bu ceza üzerine AİHM'e başvurmuş, AİHM de 2013'te aldığı kararla İsviçre’nin insan hakkı ihlali yaptığına hükmetmişti. Bu karara karşı İsviçre'nin yaptığı temyiz başvurusunu kabul eden Yüksek Mahkeme, davanın Büyük Daire tarafından değerlendirilmesini kararlaştırmıştı.