BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,40
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a C4 ile suikast planı!

Ergenekon davasında dinlenen Selçuk adlı gizli tanık çarpıcı ifadelerde bulundu. Gizli tanık, Erdoğan'a yapılmak istenen suikastin detaylarını anlattı...

Abone ol

Ergenekon davasının 248. duruşması bugün başladı. Duruşmada Selçuk adlı gizli tanık dinlendi. Gizli tanık Başbakan Erdoğan'a bir yarbayın suikast düzenlemek istediğini açıkladı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal'ın da aralarında bulunduğu 65'i tutuklu 274 sanıklı ''Ergenekon'' davasının 248. duruşması başladı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, emekli orgeneraller Hasan Iğsız ve Hurşit Tolon, emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin'in de aralarında bulunduğu 39 tutuklu sanık katıldı.

DURUŞMAYA YİNE KATILMADILAR

Duruşmaya, eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, Sedat Peker ile duruşmalardan men edilen Doğu Perinçek, gazeteci Tuncay Özkan ve CHP İzmir Milletvekilli gazeteci Mustafa Balbay'ın da aralarında bulunduğu 26 tutuklu sanık gelmedi.

Mahkemenin bugünkü duruşmada tanık olarak dinlenilmesi için hazır edilmesine karar verdiği ''Balyoz Planı'' davasında 18 yıl hapisle cezalandırılan emekli Orgeneral Ergin Saygun'un, rahatsızlığı nedeniyle Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde olduğu, bu nedenle duruşmaya gelemediği öğrenildi.

GİZLİ TANIKTAN ÇARPICI İFADELER

Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, duruşmada dinlenilen ''gizli tanık Selçuk''a daha önceki ifadesinde, sanıklar Arif Doğan, Levent Ersöz, Veli Küçük ve Muzaffer Tekin hakkında beyanlarda bulunduğunu belirterek, bu kişileri nasıl tanıdığını sordu.

Gizli tanık da, 1991-1999 yılları arasında jandarma istihbaratta haber elemanı olarak görev aldığını ifade ederek, ''Bir takım arkadaşlarımız vesilesiyle görüşmelerimiz oldu. Doğu'da, Ankara'da görüştüm'' dedi.

Önceki ifadesinin doğru olduğunu belirten gizli tanık, Ersöz ile Ankara ve Bursa'da görüştüğünü belirtti.

Gizli tanık, ''Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'in başka bir grup içinde bulunduklarını, emekli olduktan sonra da gizli ve aktif bir takım görevler içinde rol aldıklarını biliyorum. Faili meçhul cinayetlerde bizzat aktif rol aldığını da biliyorum'' iddiasında bulundu.

Eski MİT görevlisi Yavuz Ataç ve bazı MİT elemanları ile Veli Küçük ve Levent Ersöz'ün aynı grupta yer aldığını öne süren gizli tanık, Ersöz'ün gizli görüntülerle bir hakime bazı yaptırımlar uyguladığını belirtti.

BAŞBAKAN'A SUİKAST YAPTIRACAKTI

Gizli tanık, 2004-2005 yıllarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kısıklı'daki evinin yakınındaki oto yıkama istasyonunda çalışan Recep aldı bir kişiye, Başbakan'a suikast girişiminde bulunması için Savaş adlı yarbay tarafından telkinde bulunulduğunu, ancak bu kişinin kabul etmediğini söyledi.

Oto yıkama istasyonunun Başbakan'ın geçiş güzergahı üzerine olduğunu belirten gizli tanık, ''Oto yıkamada çalışanın güveni kazanılmış, arkadaşlık kurulmuş. Yıkaması için boş bir araba bırakılmış. C-4 patlayıcı yerleştireceklermiş. Ancak oto yıkamacı, Başbakan Erdoğan'ın hemşehrisi olması nedeniyle bunu yapmaktan vazgeçmiş. Bunun vatan hainliği olacağını söylemiş'' diye konuştu.