BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.506,18
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon-Balyoz hakimleri için flaş karar!

HSYK, Ergenekon ve Balyoz davalarının hakim ve savcıları hakkında inceleme başlattı.

Abone ol

HSYK, Ergenekon ve Balyoz davalarının hakim ve savcıları hakkında inceleme başlattı. İnceleme sonucunda gerek görülürse soruşturma başlatılacak.

Balyoz Davası'nın eski heyeti hakkında başlatılan inceleme kapsamında "Balyoz Davası"nda bir kısım sanıkların avukatlığını üstlenen Hüseyin Ersöz müşteki sıfatıyla ifade verdi.

HSYK BAŞMÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ

Anayasa Mahkemesi'nin 18 Haziran 2014 tarihli Kararında yer alan "Adil yargılanma hakkının ihlal edilmiş" olduğuna dair tespitleri çerçevesinde Balyoz davası sanıklarından Orgeneral Çetin Doğan, emekli albay Hakan Büyük ve albay Nedim Ulusan'ın avukatı Hüseyin Ersöz, kapanan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkan ve üyeleri hakkında inceleme yapılmasını talep etmişti. Talep üzerine HSYK 3. Dairesi hakimler hakkında inceleme yapılması için HYSK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa'yı görevlendirdi.

BALYOZ ESKİ HEYETİNİN KUSURLU OLUP OLMADIĞI İNCELENİYOR

İncelemenin Balyoz Davası'nda yeniden yargılama yapan Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi ile koordineli gitmesi ve dosya içindeki evrakların incelenebilmesi için Anadolu Adalet Sarayı'nda Başmüfettiş Kolukısa'ya bir oda ve personel tahsis edildi.

HSYK BAŞMÜFETTİŞİ RAPOR HAZIRLAYACAK

HYSK Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa yaptığı inceleme sonucunda bir rapor hazırlayacak. Hazırlanan rapor HSYK 3. Dairesi'ne sunulacak. Raporun tamamlanmasının ardından hakimler hakkında iddialar ciddi bulunursa soruşturma açılacak ve soruşturma sonuçlanana kadar tedbiren görevden uzaklaştırma kararı verilebilinecek.