BIST 9.066
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.293,43
HABER /  GÜNCEL

Eren'in yaşadığı mahallenin muhtarı: Komutan beni aradı...

PKK'lı teröristlerin açtığı ateşle şehit düşen Eren Bülbül'ün yaşadığı mahallenin muhtarı yaşanan olaydan iki gün önce komutanın kendisini aradığını söyledi.

Abone ol

TRABZON'un Maçka İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin erzak çaldığını ihbar eden ve girdikleri evi gösterirken teröristlerin açtığı ateşle kurşunların hedefi olarak şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül’ün yaşadığı Köprüyanı Mahallesi Muhtarı Nurettin Reis, olayla ilgili konuştu.

Nurettin Reis, "Beni olaydan 2 gün önce arayan komutan 'Muhtarım bu bölgede teröristler var. Biz bunları temizleyemesek bunlar kışı burada geçirecek' dedi. Benden bölgeyi iyi bilen 2 kişi istedi" dedi.

Köprüyanı Mahallesi Muhtarı Nurettin Reis, bölgede yaşanan son terör saldırısından bir süre önce bölgede yine erzak hırsızlığı yaşandığını ve konu hakkında da ihbarda bulundukları jandarma güçlerince inceleme ve bazı tespitlerde bulunduklarını söyledi.

Eren Bülbül’ün akrabalarının kendisini arayarak bölgede teröristlerin olduğunu ve bir evden erzak çaldıklarını söylediğini belirten Muhtar Reis, "Mahallede son yaşanan olaydan iki gün önce bana gelen bilgide 'Hasan’ın evini soydular’ diye beni Eren’in akrabaları aradı. Burada teröristlerin olduğunu ve evin camını, kapısını kırarak evdeki gıda maddelerinin hepsini adlıklarını söylediler. Ben de durumu jandarmaya bildirdim. Daha sonra eve gelerek tespit yaptıktan sonra bu olayı teröristlerin gerçekleştirdiğini anladılar. Ondan sonra da cuma günü Eren askerlerle buluşup cuma namazını kıldı. Sonra amcası, Eren’i evi askerlere göstermek için gönderdi. Eve geldiklerinde de bu olay oldu” dedi.

KOMUTAN: BU BÖLGEDE TERÖRİSTLER VAR

Bölgede rütbeli bir komutanın kendisine "Muhtarım bu bölgede teröristler var burada tehlike var" dediğini anlatan Muhtar Nurettin Reis, şunları söyledi:

“Beni olaydan iki gün önce bir komutan aradı. 'Biz bunları yakalayıp vurmasak, bölgeyi temizleyemesek bunlar kışı burada geçirecek, başımıza sıkıntı olacaklar’ dedi. Daha sonra bana ‘Bize bölgeyi iyi bilen 2 kişi bul, bizimle gezecek’ dediler. Bunun üzerine ben de bu konuda girişimlerde bulundum, köylülere haber saldım. Kimse 1300 lira maaşla bu işi yapmak istemedi. Bazıları tehlikeli olduğu için kabul etmedi. Eren'i iyi tanıyorum benim öğrenci servisim var onunla okula gidiyordu. Eren ailesi fakirdi. Tatilde yaylada ot kesiyor burada fındık topluyordu. Çalışkan bir çocuktu. Bölgede teröristlerin Meryemana mevkii ve civarında olduklarını duymuştuk 2 grup oldukları söyleniyordu.”