BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  GÜNCEL

Ereğlide gergin bekleyiş sürüyor

ERDEMİR, görüşmelerde 2010 yılı Eylül ayına kadar maaşlarda yüzde 35 idirime gideceklerini söylentisi Ereğli'yi karıştırdı.

Abone ol

Zonguldak Ereğli Türk Metal Sendikası Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş (ERDEMİR) yönetimi ile İstanbul'da yapılan görüşmelerin tamamlandığını, görüşmelerde 2010 yılı Eylül ayına kadar maaşlarda yüzde 35 idirime gideceklerini söyledi. İşçilerin sendika önündeki gergin bekleyişi ise sürüyor.

Zonguldak Ereğli Türk Metal Sendikası Başkanı Yusuf Ziya Odabaş, İstanbul'da yapılan görüşmelerin tamamlandığını, yapılan görüşmelerde 2010 yılının Eylül ayına kadar maaşlarda yüzde 35 oranında indirime gideceklerini, emekliliği gelen işçilerle babadan oğula takas uygulamasının tekrar yapılacağını söyledi. Odabaş, 2010 yılının Eylül ayından itibaren maaşların tekrar yüzde 35 oranında artabileceğini kaydetti.

Yapılan açıklamanın ardından sendika önünde bekleyen işçiler, "Yönetim istifa ve "İşçiyi satanı biz de satarız" diye slogan attılar. İşçilerin sendika önündeki gergin bekleyişi sürüyor.