BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,67
ALTIN 2.524,69
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanınki Barzani ağzı

CHP lideri Baykal, "Eve Dönüş Yasasının, teröriste af yasası olduğunu" iddia etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Eve Dönüş Yasasının, teröriste af yasası olduğunu" kaydederek, "Bir tane terörist dağdan inmedi, ama cezaevinde mahkum olan teröristlerden çıkıp dağa gidenler oldu" dedi.

Partisince PTT Meydanı'nda düzenlenen mitingde, Türkiye'deki terörün Kuzey Irak'tan beslendiğini, terörün kökünün orada, şehitlerin ise burada olduğunu ifade eden Baykal, Başbakan'ın "Barzani ağzıyla terör politikası yaptığını" iddia etti. Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yanlış. Eve Dönüş Yasasını bu Hükümet çıkardı. Eve Dönüş Yasası, teröriste af yasasıdır. Bir tane terörist dağdan inmedi, ama cezaevinde mahkum olan teröristlerden çıkıp dağa gidenler oldu. Başbakan, 18 Nisanda bir kanun teklifi yaptı Meclise. Başbakan kendi imzasıyla bu kanun teklifinde 'Terör örgütü kurucusu pişmanlık yasasından bir defa yararlanabilir' diyor. Ben bunları gösteriyorum bunlara bozuluyor, kızıyor. Bana, 'Deniz Baykal'ın yaşı 70 ama siyasi etikten yoksun. Zaten kendisi Başbakan olmak da istemiyor' demiş. Benim yaşımla ilgili Allaha şükür bir şikayetim yok. Eğer bir Başbakan siyasi rakibinin, politikaları, değerleri, uygulamaları, anlayışı ve amaçlarının yerine hastalığı, yaşını dedikodu yapıyorsa o bir zavallıdır."