BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,75
ALTIN 2.493,59
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın yaveri Ali Yazıcı hain çıktı şok gözaltı

Darbe girişiminde son dakika gözaltısı şok etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaveri Topçu Kurmay Albay Ali Yazıcı ile birlikte 4 yaveride gözaltına alındı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda görev yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakınındaki isim olan Topçu Kurmay Albay Ali Yazıcı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Erdoğan'ın 4 yaveride bulunuyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda geçen yıl 12 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen devir teslim töreniyle Cumhurbaşkanlığı Başyaveri Tank Kurmay Albay Bekir Furkan Özdaban, görevi Topçu Kurmay Albay Ali Yazıcı’ya devretmişti.

DARBE GİRİŞİMİ SONRASI ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Darbe girişimi sonrası çok sayıda gözaltı kararı çıkarken bunlardan en dikkat çekeni ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başyaveri Albay Ali Yazıcı. Erdoğan'ın yaverlerden biri Antalya’da bulundu. Antalya’dan gözaltına alınarak Ankara’ya getirildi.

Yaverlerden biri de evinin önünde gözaltına alındı. Sabah saat 06.00’da ‘çöp atmak’ için çıkan yaver evinin önünde gözaltına alındı.

İlk olarak Başyaveri Albay Ali Yazıcı’nın sorgusu yapıldı. Polis sorgusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen başyaver Yazıcı tutuklandı. Diğer yaverler hakkında ise işlemler devam ediyor 

GÖREVİ TÖRENLE DEVRALMIŞTI

Hakkında gözaltı kararı verilen Albay Ali Yazıcı  geçtiğimiz yıl Ağustos ayında görevi Cumhurbaşkanlığı'nda düzenlenen törenle devralmıştı.

GÜL'ÜN YAVERİ DE GÖZALTINA ALINDI

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Başyaveri İsmail Güneşer de gözaltına alınan isimlerden.