BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,83
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın uçağına binemeyen Yeni Şafak yazarı isyan etti!

Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uçağına binen gazetecilerin listesini bugünkü köşesine taşıdı.

Abone ol

Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk, "Cumhurbaşkanı'nın uçağındaki başköşe" başlıklı bugünkü yazısında Erdoğan'ın uçağına binen gazetecileri sert dille eleştirdi. Erdoğan'ın uçağına hiç binmediğini de yazan Öztürk, isyan etti:

"Mesleğe başladım başlayalı, siftah yok. Sorun ne acaba? O büyük uçağı nasıl merak ediyorum bilseniz!"

İşte Kemal Öztürk'ün yazısının detayları:

"Bayram günü aklıma gelen bir başka konu daha var. Cumhurbaşkanı’nın uçağına binen gazetecilerin listesi yayınladı geçenlerde. Bazıları bir yılda 10 defa binmiş. Maşallah. Bazıları 7-8. Demek ki, bu yazarların gezi sonrası yazdıkları çok büyük yankı uyandırıyor ki, hep onları çağırıyorlar.

En etkili köşe yazanlarını da başköşeye oturtuyorlar diye düşünüyordum. Meğer, erken koşan kapıyormuş. Hep de aynı kişi hızlı konuşuyor nedense. Mesleğe başladım başlayalı, siftah yok. Sorun ne acaba? O büyük uçağı nasıl merak ediyorum bilseniz!

Televizyonlarda program yapan, hemen her gün bir ekranda, bıçkın yorumlar yapan ve bunu sosyal medyada sürdürenlere de ayrıca gıpta ediyorum. Nasıl beceriyorlar tüm bunları? Ne zaman okuyorlar, ne zaman bilgi topluyorlar, nasıl yapıyorlar anlamış değilim. Programlardaki performansları da hep aynı. Maşallah. Hep polemik, laf sokma, hasım gördüğünü yerin dibine sokma eğilimindeler. Yani sakin sakin meseleyi anlatana ekmek yok ekranlarda.

Ben anlamıştım zaten."

HANGİ GAZETECİ ERDOĞAN'IN UÇAĞINA KAÇ KEZ BİNDİ?

Türkiye gazetesi yazarı Fatih Selek, 22 Mayıs 2017 tarihli yazısında 2014'ten bu yana Erdoğan'ın yurtdışına yaptığı ziyaretlere katılan gazetecilerin listesini yayınlamıştı. 

Selek'in 26 fotoğraf üzerinden 2014 yılından günümüze kadar yaptığı hesaplamaya göre, Cumhurbaşkanı'nın uçağına 21 ayrı gazeteci toplamda 180 defa binmişti. İşte Yeni Şafak gazetesi yazarı Kemal Öztürk'ün bugünkü köşesine konu olan o listedeki gazeteciler:

Eylül 2014'ten bugüne 26 fotoğraf üzerinden A330-200'ün gazetecileri ve binme sayıları:

Ali Adakoğlu (Milat): 16

Selçuk Tepeli (Habertürk): 14

Serdar Karagöz (Daily Sabah): 14

Turgay Güler (Güneş): 13

Murat Kelkitlioğlu (Akşam): 13

İbrahim Karagül (Yeni Şafak): 10

Ekrem Kızıltaş (Takvim): 9

Erdal Şafak (Sabah): 9

İsmail Kapan (Türkiye): 9

Hakan Çelik (Posta): 8

Ergün Diler (Takvim): 8

Vahap Munyar (Hürriyet): 7

Nihal Bengisu Karaca (Habertürk): 7

Halime Gökçe (Star): 7

Fikret Bila (Hürriyet): 6

Nuri Elibol (Türkiye): 6

Akif Beki (Hürriyet): 6

Mustafa Kartoğlu (Star): 5

Verda Özer (Hürriyet): 5

Nuh Albayrak (Star): 4

Nagehan Alçı (Milliyet): 4