BIST 9.710
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.426,61
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın TBMM açılışındaki konuşmasında ince detay!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün gerçekleşen yeni yasama yılının açılışında yaptığı tarihe geçen konuşmada, köşe yazarları özellikle bir ayrıntıya dikkat çekti.

Abone ol

INTERNETHABER.COM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün gerçekleşen TBMM yeni yasama yılı açılışında yaptığı konuşma gündeme damgasını vurdu.


Köşe yazarları ve yorumcular Erdoğan'ın konuşmasını analiz etti. Bu analizler içinde en çok dikkat çeken ortak vurgu ise Erdoğan'ın 'Cumhurbaşkanı gibi değil, Başkan gibi konuşmuş olması' oldu.

'Başkan tavrı' yorumunun yanısıra öne çıkan en belirgin ifadeler; "Selahattin Demirtaş'ın katılmamasının göze battığı, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun vesayet yorumunun elştirilmesi, Bahçeli'nin Erdoğan'ı ayakta alkışlamasının kendisini yücelttiği, Davutoğlu ve Erdoğan'ın "uyumlu Başbakan ve cumhurbaşkanı" profili yarattığı" konuları oldu...

 İşte köşe yazarlarının bugün ele aldıkları 'Erdoğan'ın başkan tavrı' vurgusu:

YENİ ŞAFAK- MEHMET METİNER:

Erdoğan'ın konuşması 'sözcü' tanımlamasıyla nitelendirilemez.

İlla da bir niteleme olsun isteniyorsa, bu konuşmaya, 'Başkan konuşması' denebilir.

Erdoğan bir 'sözcü' olarak değil, bir 'BAŞKAN' olarak konuştu.

Yeni Türkiye'nin halk tarafından doğrudan seçilmiş ilk tarafı sıfatıyla konuştu.

...

Erdoğan ile Davutoğlu arasındaki ilişki bir vesayet ilişkisi değildir.

Buna ne Erdoğan'ın kendisi izin verir, ne de Davutoğlu'nun kişiliği buna müsaittir.

Seçilmiş Başkan-Seçilmiş Başbakan ilişkisinin ülke meselelerinin çözümü ve hizmet noktasında birlikte ve uyumlu çalışmasına yönelik bu tür çirkin yorumlar ancak sahiplerini küçültür.

HABERTÜRK- FEHMİ KORU: 

NE yalan söyleyeyim, TBMM’nin yeni yasama yılının açılışında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yaptığı konuşmayı dinleyene kadar “yeni Türkiye” ile “başkan gibi cumhurbaşkanı” konularında bir o yana bir bu yana giden görüşlerim, konuşma sonrasında değişti.

Kanaatim şu: Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “başkan gibi cumhurbaşkanı” konusunu ciddiye alıyor ve herkesin de ciddiye almasını bekliyor...

Meclis açılışlarında cumhurbaşkanlarının yeni yasama yılı vesilesiyle milletvekilleri önüne çıkıp görüş açıklaması bir gelenek... Yeni seçilen cumhurbaşkanları, o geleneği, kendi dönemlerinin nasıl olacağı konusunda ipuçları vermenin bir platformu olarak kullanmışlardır.

...

Konuşmayı Meclis’te dinlememiş olsaydım, “başkan gibi cumhurbaşkanı” konusunun ne kadar ciddi olduğunu algılamakta zorlanmaya devam edebilirdim.

Artık etmem...

YENİ ŞAFAK- ABDÜLKADİR SELVİ: 

Bir zamanlar muhtar bile olamaz denilen Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. Cumhurbaşkanı olarak Meclisi açış konuşmasından söz ediyorum.

...

Yıllarca Cumhurbaşkanı- Başbakan çekişmesinden bu ülke çok çekti.

Bırakın da koşan terleyen Cumhurbaşkanı, koşan terleyen Başbakan modelini, birbiriyle uyumlu Cumhurbaşkanı ve Başbakan formülü ile taçlandıralım…



SABAH- MEHMET BARLAS:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TBMM'deki konuşmasını dinlerken, herhalde sizler de 'görevi değişmiş olsa Eerdoğan değişmemiş' diye düşünmüşsünüzdür. Kısacası olayları tribüdnen seyreden, tarafsız görünmek için "Aman etliye sütlüye dokunmayayım" diyen bir Cumhurbaşkanı değil Erdoğan...