BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.427,56
HABER /  MEDYA

Erdoğan'ın sözlerini hatırlattı kavga çıktı!

Habertürk'te Zaman gazetesi yazarı Abdülhamit Bilici ile Akşam'dan Mehmet Ocak'tan Erdoğan için birbirine girdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Zaman yazarı Abdühamit Bilici, Başbakan Erdoğan'ın 2007 yılındaki sözlerini paylaştı, Habertürk'te gergin anlar yaşandı. Bilici'nin "Erdoğan'ın Köşke gittiğimde, siyasi kimliğinizi geride bırakmak zorundasınız" sözlerine "Mehmet Ocaktan, siz ne anlarsınız demokrasiden" diye tepki gösterdi.

"Paralel yapı" tartışmaları Habertürk'te tansiyonu yükseltti! Fehmi Koru, Mehmet Ocaktan, Orhan Bursalı ve Nihal Bengisu Karaca'nın da katıldığı Enine Boyu'na Zaman yazarı Abdulhamit Bilici, Erdoğan'ın 2007 yılında Hürriyet ile yaptığı röportajdan bir bölüm okudu.

"SİYASETİ GERİDE BIRAKIRIM"

O dönemde Erdoğan'ın Çankaya'ya çıkması halinde, siyasi kimliğini geride bırakacağını ve tarafsız davranacağını söylediğini hatırlatan Bilici, canlı yayında o röportajı okudu. Bilici, Erdoğan'ın o röportajda, Çankaya'ya çıkması halinde "partiyle olan ilişkisinin mecburen sonlandıracağını, bunu da milletin bütünlüğünü korumak için yapacağını" söylediğini hatırlatttı.

"LİDER ÖLDÜ DEYİN"

Programda aynı röportajda, Çankaya'ya çıkılması halinde AK Parti'nin durumunun da sorulduğunu söyleyen Bilici, böyle bir durumda da Erdoğan'ın partisine "lider öldü" diyerek haraket etmesi öğüdünde bulunduğunu ifade etti.

TANSİYON YÜKSELDİ

Bilici'nin bu sözlerin ardından Ruşen Çakır'ın sözlerinden alıntı yaparak, Köşk'e çıkacak Erdoğan'ın cemaatle mücadelesinin doğru olmayacağını söylemesi üzerine Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan tepki gösterdi. Sesini yükselterek "siz ne anlarsınız demokrasiden" diye bağıran Ocaktan'a Bilici'de sert çıkarak "dinlemesini öğren" diye uyardı. İkili arasında oldukça sert geçen tartışma ekranda bir anda tansiyonu yükseltti.