BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,71
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ın sözlerine CHP'den ilk tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ali İsmail Korkmaz davası sürerken söylediği sözlere CHP'den ilk tepki geldi.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 4. Esnaf ve Sanatkarlar Şurası'ndaki 'Bizde esnaf ve sanatkar demek, ticaret yapan, alan - satan sırf ekonomik faaliyette bulunan insan demek değildir. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir, gerektiğinde de şefkatli kardeştir' sözleri ile ilgili yazılı açıklama yaptı.

KENDİSİ İLAN ETMİŞTİR 

Tanrıkulu açıklamasında, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan toplumsal çatışmaya, gençlerin ölümüyle sonuçlanan tahriklere doymamaktadır. Berkin Elvan'ı terörist gösterip annesini yuhalatan Erdoğan şimdi de Ali İsmail Korkmaz'ın katillerine arka çıkmakla kalmayıp esnafı 'adaleti sağlayan hakim' 'asayişi tesis eden polis' olarak görevlendirmektedir. Şunu açıkça söylüyoruz ki, Ali İsmail Korkmaz cinayetinin teşvikçisi olan Erdoğan, bundan sonra yaşanacak benzer olayların da bizzat sorumlusu olacaktır ve bunu da bizzat kendisi ilan etmiştir" ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun yazılı açıklaması şöyle;

TAHRİKLERE DOYMAMAKTADIR


"Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada esnafa dair söylediği tahrik edinci sözler tek kelimeyle korkunçtur. Erdoğan, topluma karşı gözlerini karartmış, linçi teşvik etmeye devam etmektedir. Erdoğan'ın şu sözlerinden başka bir sonuç çıkarmak mümkün değildir: 'Bizde esnaf ve sanatkar demek, ticaret yapan, alan - satan sırf ekonomik faaliyette bulunan insan demek değildir. Bizim medeniyetimizde, milli ve medeniyet ruhumuzda esnaf ve sanatkar gerektiğinde askerdir, alperendir, gerektiğinde vatanını savunan şehittir, gazidir, kahramandır. Gerektiğinde asayişi tesis eden polistir, gerektiğinde adaleti sağlayan hakimdir, gerektiğinde de şefkatli kardeştir.'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan toplumsal çatışmaya, gençlerin ölümüyle sonuçlanan tahriklere doymamaktadır 3 Haziran 2013 tarihinde Eskişehir'de polis ve esnaf saldırısı sonucu ağır yaralanan ve daha sonra hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın duruşmasının yapıldığı saatlerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yaptığı bu açıklama tesadüf değildir. Erdoğan, daha önce Gezi'de gençlerin ölümüyle sonuçlanan olaylar için 'polise emri ben verdim' derken, şimdi de ‘esnafa’ görev vermektedir! Tayyip Erdoğan bu sözleri söylediği sırada Ali İsmail Korkmaz davasının duruşmasında sanıklardan polis memuru Mevlüt Saldoğan "Bu ülkenin cumhurbaşkanı, başbakanı ve İçişleri Bakanı 'Gezi Parkı bir darbedir' diyor. Eğer bu darbeyse ben darbenin bastırılmasında görev aldım. Beraatımı talep ediyorum" demiştir. Berkin Elvan'ı terörist gösterip annesini yuhalatan Erdoğan şimdi de Ali İsmail Korkmaz'ın katillerine arka çıkmakla kalmayıp esnafı 'adaleti sağlayan hakim' 'asayişi tesis eden polis' olarak görevlendirmektedir. Şunu açıkça söylüyoruz ki, Ali İsmail Korkmaz cinayetinin teşvikçisi olan Erdoğan, bundan sonra yaşanacak benzer olayların da bizzat sorumlusu olacaktır ve bunu da bizzat kendisi ilan etmiştir."