BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın sözleri Gülen'i hiç etkilemiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili sert açıklamaları Fethullah Gülen'i etkilemiyor! Bu iddia Star yazarı Hüseyin Gülerce'den.

Abone ol

17-25 Aralık sürecinde Gülen cemaatiyle yollarını ayıran Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, bugünkü köşesinden Fethullah Gülen'i yazdı.

Gülerce, daha önceki yazılarında 'Gülen'in ciddi sağlık problemleri var... Davranışları normal değil' iddiasını bugünkü köşesinde yineledi.

BAŞINDAN BERİ...

Gülerce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamalarının ise Fethullah Gülen'i 'başından beri etkilemediği'ni yazdı.

İşte Gülerce'nin eski dava arkadaşı Fethullah Gülen için yazdıkları...

"Cumhurbaşkanı Erdoğan, birkaç gündür Gülen'in liderliğini yaptığı ve yargıda, "Paralel Devlet Yapılanması/ Fethullahçı Terör Örgütü" olarak isimlendirilen yapı ile ilgili ısrarlı beyanlarda bulunuyor. "2013 yılından beri ihanet şebekesine karşı verdiğimiz mücadele bitmedi. Bölücü terör örgütünden bu paralel devlet yapılanmasının hiçbir farkı yoktur, ikisi de aynıdır" diyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kaymakamlar Toplantısındaki konuşmasında, "Paralel ihanet çetesinin içeride ve dışarıda ülkemize verdiği zararı, su anda bize en büyük husumeti besleyen ülkeler dahi başaramamıştır, bundan emin olunuz. Bu yapı, Milli Güvenlik Kurulumuz tarafından devletimiz ve milletimiz aleyhine çalışan bir terör örgütü olarak tescil edilmiştir. Paralel yapıyla mücadele çalışmaları, gerek Milli Güvenlik Kurulumuz gerekse Devlet Denetleme Kurulumuz aracılığıyla yakından takip edilmektedir" diyor.

BAŞTAN BERİ ETKİLEMİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yansıttığı bu kararlılık, Fethullah Gülen'i baştan beri etkilemiyor. Pensilvanya'dan sürekli olarak Cumhurbaşkanı'na her hafta birkaç kere hakaretler ediyor ve bağlılarına umut zehri aşılamaya devam ediyor.

Geçtiğimiz pazartesi günü herkul.org'da yayınlanan son konuşmasında da kendisine bile bile iftira edildiğini, bunu yapanın Müslüman geçinse bile kâfir olduğunu, kendilerine karşı Lenin gibi, Hitler gibi hareket edildiğini söyleyerek umut zehrini de asılıyor:

"Zulmedenler bir gün mutlaka çer-çöp gibi savrulacaklar, hiç tereddüdünüz olmasın."

Daha önce de söyledim, kanaatimce F. Gülen'in ciddi bir sağlık problemi var. 20 Aralık 2013'teki beddua seansından beri davranışları normal değil. 

...

Fethullah Gülen'in en büyük vebali nedir biliyor musunuz?

Milletin ideallerini, himmetlerini ve fedakârlığını sömürdü. Milletin evladını kendi projelerine alet etti. En zeki çocuklarımızı bir ideal, dava ambalajına sardığı plan ve projeleri için hipnoz etti. Milletin en zeki evlatlarını aldı, kendi devletinin içine bir ajan gibi soktu, kendi devletine karşı kullandı.

Bu millet Gülen'in devletimize karşı oynadığı oyunu, yaptıklarını unutmayacak. Zulmedenin imdat çağrısına kimse dönüp bakmaz...