BIST 9.530
DOLAR 32,45
EURO 34,78
ALTIN 2.478,93
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın sözcüsünden flaş Rusya açıklaması!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Habertürk TV'de Rusya'dan özür dilenmeyeceğini, tazminat ödenmeyeceğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rus milli gününde Putin'e mektup yazması "Türkiye ile Rusya barışıyor mu, Türkiye özür dileyip tazminat ödeyecek mi" gibi tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın çıktığı canlı yayında bu söylentileri yalanladı, "özür ve tazminat yok" dedi. Kalın "Üzücü, bizim arzu etmediğimiz bir gelişme oldu. Mektup, genel olarak olumlu algılandı. Özür, tazminat gibi bir durum söz konusu değil. Bir orta yol bulmak mümkün. Bugünden müjde verebilir miyim şu anda erken. Sayın Putin'in mesajı olumluydu" dedi.

İbrahim Kalın şunları söyledi:

"ERDOĞAN'IN MEKTUBUNDA BİR MESAJ VAR TABİ"

"Türkiye ile devam eden bu gerilim süreci daha ne kadar devam edecek?" gibi görüşmeler oluyor kendi içlerinde. Sıradan insanlar da etkileniyor.

Bizim turizm sektörümüzde bir etkisi olmuştur ama Rus tarafında da sorunlar var. Rus milli günü münasebetiyle bu mesajlar gönderildiği zaman, Sayın Cumhurbaşkanımız devlet geleneği için gönderelim dedi. Orada bir mesaj var tabi...

"ÖZÜR VE TAZMİNAT SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bugünden yarına bir şey olur mu? Bunu söylemek için erken, bir müddet daha çalışılmalı.

Özür, tazminat gibi bir durum söz konusu değil. Bir orta yol bulmak mümkün. Bugünden müjde verebilir miyim şu anda erken. Sayın Putin'in mesajı olumluydu

İSRAİL İLE MÜZAKERELERDE HAMAS İDDİASI

Hamas'ın İstanbul'da bir ofisi yok. Böyle bir askeri üssü yok. Eğitimmiş, askeri koordinatlarmış böyle bir şey asla söz konusu değil. Hamas ile görüşmeye devam edeceğiz. Filistin yönetimi ile görüşmeye devam edeceğiz. Mahmut Abbas ile de görüşmeye devam edeceğiz.

"ESAD İÇİN BAŞTAN BERİ TAVRIMIZ AYNI"

"Beşar Esad tavrı değişimi" tartışmaları var. Bu kısmı anlamış değilim. Baştan beri tavrımız aynı.