BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  POLİTİKA

Erdoğanın son durumu

Güven Hastanesi Başhekim Yardımcısı Erdoğan'ın sağlık durumu hakkında bilgi verdi.

Abone ol

Güven Hastanesi Başhekim Yardımcısı Tevfik Ali Küçükbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu, tedavinin daha iyi bir neticeye varması için bir süre daha hastanede tutulacağını bildirdi. Küçükbaş, hastanede önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın saat 11.25 sıralarında acil servise getirildiğini, geldiği zaman halsiz ve bitkin bir halde olduğunu söyledi. Küçükbaş, şunları kaydetti:

''Buna bağlı olarak ani bir rahatsızlık gelişmişti. İlk kontrolleri yaptığımızda, hayati fonksiyonlarının yerinde ve sağlam olduğunu belirledik. Daha sonra ilerleyen muayene ve tetkiklerimizi tamamlayarak, ilk geldiklerinde kan şekerinde düşüklük olduğunu belirledik. Tıpta hipoglisemi dediğimiz bir rahatsızlığı belirledik.

Bunun üzerine derhal gerekli tıbbi tedavisine başladık. Bu vesileyle diğer sağlık kontrollerine de devam etmekteyiz. Geldikleri duruma göre şu an sağlık durumları çok daha iyi durumda. Bunun takibinde, bir süre daha kendilerini burada kontrolde tutmak istiyoruz. Çünkü böyle bir rahatsızlıkta hipogilesiminin tekrar edebileceğini de biliyoruz. O nedenle bir süre daha burada kalıp tedavimizin daha iyi bir neticeye vardığını gördükten sonra kendilerini taburcu etme mutluluğuna erişeceğiz.''

''DAHA UZUN SÜRE İZLEMDE TUTMAK İSTİYORUZ''
Başbakan Erdoğan'ın ne zaman taburcu edileceğinin sorulması üzerine Küçükbaş, ''tıbbi olarak arzularının, bunun biraz daha uzun olması yönünde olduğunu'' belirterek, ''Şeker düşüklüğü bazen saatler veya günler sürebiliyor. Ancak kendilerinin takdirinde'' dedi. Erdoğan'ın durumunu akşam üstü bir daha kontrol edeceklerini söyleyen Küçükbaş, ''Tavsiyemize uymayı arzu ederlerse, belki daha uzun bir süre kontrol ve izlemde tutmak istiyoruz'' diye konuştu. Bir soru üzerine Küçükbaş, Erdoğan'ın daha önce böyle bir rahatsızlığı olup olmadığını bilmediklerini belirtti. Küçükbaş, rahatsızlığın nedeninin sorulması üzerine de şunları söyledi:

''Çok uzun bir süreli açlık söz konusu. Kendileri sahur yemeğini zannediyorum ya yapmadılar veya çok az bir gıda almışlar. Bir de çok aşırı bir tempo içindeler. Aşırı yorgunluk olması dolayısıyla bu iki durumdan dolayı bir şeker düşüklüğü var. Daha önce böyle bir atak geçirdiklerini öğrenmedik. Olmamış böyle bir vaka. Şu anda tamamen ilaç tedavisi uyguluyoruz. Kendisine serum veriyoruz ve bu serumla sıkı olarak kan şekeri kontrolünü yapıyoruz. Bu arada da diğer tedavilerimiz devam ediyor.'' Bir başka soru üzerine de Küçükbaş, ''Geldiklerinde hafif, bilinci kapalı demeyelim, bulanıklığı vardı, ancak şu anda çok daha iyiler'' dedi. Küçükbaş, Erdoğan'ın durumunun akşam üstü doktorları tarafından tekrar değerlendirileceğini ve Başbakan'ın da arzusu üzerine ne yapılacağına karar verileceğini bildirdi.