BIST 9.530
DOLAR 32,50
EURO 34,87
ALTIN 2.485,30
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan’ın sert Gül tepkisi de KHK'dan değil bundan!

Hürriyet gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'e sert tepkisinin asıl nedenini kaleme aldı.

Abone ol

Abdullah Gül'ün KHK düzenlemesine itirazı AK Parti'de taşları yerinden oynattı. Gül'e karşı tepki artık açıktan ve sert biçimde yapılıyor. Peki ama neden? İşte bu soruya yanıt veren yazar Deniz Zeyrek, bugünkü köşesinde Milli gazete yazarı Ahmet Yavuz'un Ankara kulislerinde edindiği bilgileri aktardı.

ERDOĞAN GÜL'Ü ERKEN DOĞUMA ZORLUYOR: "(...)Son yazısında “Gül’ün Çıkışı” başlığı altında şu yorumu yapmıştı: “Erdoğan ile Gül ilk kez açıktan tartışıyor. Restleşiyor. Bu noktada Abdullah Gül’e, ‘Artık ya parti kur ya ortak bir platformun adayı ol! Çık milletin karşısına, daha fazla oyalama!’ baskısı artıyor. Nitekim Gül ve ekibinin, hareketin kurucusu ve Cumhurbaşkanı olarak; kabineden, Saray’dan ve genel merkezden ve milletvekillerinden bazı isimlerle görüştüğü biliniyor. İşte Erdoğan’ın sert Gül tepkisi de KHK’dan değil, bundan! Erken doğuma zorluyor!”

Anladığım kadarıyla “erken doğuma zorlama” ifadesiyle Erdoğan’ın, seçimlere epey  zaman varken Gül’ü muhtemel rakip kimliği ile meydanlara çekerek (özellikle de AK Parti seçmeni üzerinde) etkisizleştirmeyi hedeflediğini ima ediyor.

Daha önce farklı görüşleriyle öne çıkan Bülent Arınç da benzer şekilde oyun dışında kalmış, AK Parti’de hedef olmuştu. AK Parti’yi de Erdoğan’ı da çok iyi tanıyan Gül için de böyle olur mu? Gül, böyle bir strateji karşısında nasıl hareket eder? Bunları zaman gösterecek.

AK PARTİ KULİSLERİNDE SORULUYOR: Ancak şunu söylemek gerekir ki bugün AK Parti kulislerinde “Devlet Bahçeli ile ittifakın getireceği oylar, Gül ve ekibinin götüreceği seçmenin boşluğunu doldurur mu?” sorusu dillendirilmeye başlandı bile. 2018, Türkiye siyaseti açısından renkli geçeceğe benziyor. "

Deniz Zeyrek'in yazısının tamamı

Mahir Ünal: 'Abdullah Gül, kurucularından değil'