BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın Rusya ziyareti Putin için hayati önemde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rusya ziyareti başladı. Erdoğan ve Vladimir Putin'in Soçi'deki görüşmesine dair ilk fotoğraflar gelmeye başladı. Öte yandan Rus basınına göre bu görüşme Putin için hayati önemde.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Devlet Başkanlığı Rezidansı’nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesi başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Devlet Başkanlığı Rezidansı’nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile baş başa görüştü. Erdoğan, çalışma yemeği ve heyetler arası görüşmeye katılacak Erdoğan daha sonra mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Öte yandan, Rusya basını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini bugünkü manşetlerine taşıdı. Rus basını görüşmenin Vladimir Putin için hayati öneme sahip olduğunu yazdı. 

Erdoğan ve Putin'in görüşmesi dünya basını tarafından da dikkatle izleniyor. Putin, Erdoğan'ı böyle karşıladı. 

Kommersant gazetesi iki liderin yakın ilişkisine rağmen görüşmelerin kolay geçmeyeceğini yazarken "Mevcut durumda, Soçi'de Erdoğan'la bir görüşme ayarlayan Vladimir Putin için Ankara ile pozitif ve dinamik ilişkiyi sürdürmek ve Türkiye'nin Suriye'de Moskova'nın düşmanlarına yaklaşmasını engellemek hayati öneme sahip" ifadelerini kullandı.

Sergei Strokan, Kirill Krivosheev, Alexander Mertsalova ve Anatoly Kostyrev imzalı habere göre Türk uzmanlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem Moskova'dan hem de Washington'dan kendi taleplerine yönelik tavizler almayı hedefleyeceğini belirtti.

Uzmanlara göre, Rusya, İran ve Türkiye'nin katılımıyla Kazakistan'ın başkenti Astana'da düzenlenecek dördüncü Suriye görüşmesinde Rusya'nın öncülüğünde dört ayrı bölgede "gerilimi azaltılmış bölgeler" veya "sakin bölgeler" yaratılabilir.

Izvestia gazetesine göre Rusya'nın Suriye'ye yönelik önerileri çatışmanın tüm tarafları için avantajlı olacak. Gazeteye konuşan uzman Elena Suponina Rusya'nın önerisinin Suriye'de şiddeti azaltabileceğini söylerken yine de bu önerinin tarafları sınırlamadan hayata geçirmenin imkansız olduğunu belirtti.