BIST 9.054
DOLAR 32,32
EURO 35,12
ALTIN 2.299,10
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın rahatsızlığına tanık olanlar o anları anlattı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısa süreli rahatsızlık geçirdiği anda Mimar Sinan Camisi'nde bulunan vatandaşlar gördüklerini anlattı.

Abone ol

Bayram namazı için Ataşehir Mimar Sinan Camii'ne giden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısa süreli rahatsızlık geçirdi.

Şeker dayalı tansiyon rahatsızlığı geçiren Erdoğan'ın o anlarına tanık olan vatandaşlar, basın mensuplarına konuştu.

Erdoğan'ın bayram namazı için geldiği Mimar Sinan Camii'nden çıkan vatandaşlar şunları anlattı: "Tokalaştıktan sonra oturdu. Şoförünün içeriye girdiğini gördüm. Gayet normaldi. Sonra aşağıya aldılar 15-20 dakika. Şu an da gayet iyi. Oturuyordu kendisi, bir sıkıntısı yoktu."

SONRA YAVAŞÇA YER YATTI

Yine camiden çıkan bir kişi ise, "Cumhurbaşkanı sohbeti dinlemeye geldi. Sonra yavaşça yere yattı. Sonra ilk müdahale burada yapıldı. Sonra dışarıya çıkarıldı" diye konuştu.

SEDYE İLE DIŞARIYA ÇIKARDILAR

Başka bir vatandaş ise, "Arkasında namaz kılıyorduk. Bir anda fenalaştı. Herkes ayağı kalktı, yardım etmeye çalıştılar. Sedye ile dışarıya çıkardılar .5-10 dakika orada tedavi gördü. Namaz daha başlamamıştı" diye konuştu.

NELER OLDU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da bayram namazını kılmak için gittiği Ataşehir'deki Mimar Sinan Camisi'nde hutbe sırasında rahatsızlandı.

Cemaatin ortasında yer alan Erdoğan'ın baygınlık geçirmesi üzerine koruma polisleri çember oluşturdu. Cumhurbaşkanlığı sağlık ekibi anında müdahale etti. Bu sırada imam cemaate Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğu şeklinde duyuru yaptı.

Sedyeyle caminin altında bulunan VIP salonuna indirilen Cumhurbaşkanı Erdoğan burada dinlendi. Dışarıda ambulans bekletilirken çevre hastanelerde de hazırlık yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kısa sürede kendine geldi.