BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,67
ALTIN 2.527,13
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'ın oy kullanacağı okula FEMEN baskını

Ukrayna merkezli Uluslararası Kadın Hakları Örgütü Femen, seçimleri protesto etti.

Abone ol

UKRAYNA merkezli dünyaca ünlü Uluslararası Kadın Hakları Örgütü FEMEN, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki yıllarda oy kullandığı Burhaniye İlköğretim Okulu’nda soyunarak eylem yaptı. Vücutlarına “Ban Erdoğan” yazan iki FEMEN üyesi kadın yaka paça gözaltına alındı.

FEMEN gurubu üyesi 2 kadın, Üsküdar, Burhaniye İlköğretim Okulu’na saat 12:00’de geldi.

Bir süre okulun giriş kapısında bekleyen FEMEN üyeleri, muhtar adayları tarafından dağıtılan reklam kağıtlarını aldı. Burada telefonla konuşan iki kadın, daha sonra okulun içerisine girdi.

buyuk.20140330134747.jpg 

buyuk.20140330135007.jpg 

2148 numaralı sandığın bulunduğu öğretmenler odasına oy kullanacakmış gibi giren kadınlar, slogan atarak üzerlerindeki mont ve gömleği çıkardı. Oy kağıtlarının bulunduğu masaların üzerine çıkan kadınlar, ayaklarıyla oy pusulalarını yere attı.

Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında eylemlerini sürdüren kadınlar diye slogan atmayı sürdürdü. FEMEN üyeleri bazı oy pusulalarını eline alıp havaya saçtılar. Bu sırada salon görevlileri ve polisler içeri girerek iki kadını yaka paça gözaltına aldı.

Kadınları koridora çıkaran polisler sürükleyerek başka bir salona koydu. Bu sırada oy kullanmak için okula gelen vatandaşlar şaşkınlıkla olan biteni izledi. Yaklaşık bir dakika süren eylem sonrasında bazı vatandaşlar gazetecilere tepki gösterdi.

Dışarı çıkarılan kadınları bazı kişiler linç etmek istedi.

Femen Türkiye, üyeleri geçen hafta da Twitter hesabından paylaşılan fotoğrafta, grubun üyelerinden birinin, göğsüne "#DNS" ve "#DirenTwitter" hashtag'lerinin yanı sıra DNS sayıları yazarak Türkiye'deki twitter yasağını protesto etmişti.

başliksiz-2.20140330131431.jpg

 SEÇİM SONUÇLARI CANLI YAYINLA İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN