BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,52
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın önerdiği kitaplar KPSS sorusu oldu

Başbakan Erdoğan, grup toplantısında "Gençlerimiz mutlaka okusun" dediği Zey­tin­da­ğı­ ve Me­di­ne Mü­da­afa­sı­ eserleri KPSS'de soru olarak yöneltildi.

Abone ol

Baş­ba­kan Re­cep Tay­yip Er­do­ğa­n’­ın 17 Ha­zi­ran’­da AKP grup top­lan­tı­sın­da öner­di­ği iki ki­tap 17 gün sonra KPSS’­de so­ru ola­rak gel­di.

2 KİTAP DA SORU OLDU

Baş­ba­ka­n’­ın öner­di­ği Fa­lih Rıf­kı Ata­y’­ın ‘Zey­tin­da­ğı­’ ki­ta­bı ve Fah­ret­tin Pa­şa­’nın ‘Me­di­ne Mü­da­afa­sı­’ ki­tap­la­rı 5 Tem­muz­’da KPSS’ye gi­ren­le­rin kar­şı­na çık­tı. Baş­ba­ka­n’­ın öner­di­ği o ki­tap­la il­gi­li so­ru KPSS’­de, "Fa­lih Rıf­kı Ata­y’ın Su­ri­ye ve ka­nal cep­he­si di­re­ni­şi­ni an­la­tan ese­ri han­gi­si­dir?" şek­lin­de so­rul­du.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Baş­ba­kan grup top­lan­tı­sın­da ki­tap­la­rı şu cüm­le­ler­le tav­si­ye et­miş­ti: "1914 yı­lın­da 1. Dün­ya Sa­va­şı baş­la­dı. Böl­ge­nin o sa­kin dö­ne­mi ma­ale­sef bir kez da­ha so­na er­di. Genç­le­ri­mi­ze de­fa­lar­ca ki­tap tav­si­ye­sin­de bu­lun­dum. Os­man­lı­’nın son dö­nem­le­ri­ni an­la­tan Zey­tin­da­ğı isim­li ki­ta­bı genç­le­ri­miz mut­la­ka oku­sun­lar. Fah­ret­tin Pa­şa­’nın o kah­ra­man­ca Me­di­ne Mü­da­fa­sı­’nı mut­la­ka oku­sun­lar."

ÖSYM'DEN ATATÜRK AÇIKLAMASI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), hafta sonu yapılan kamu personel seçme sınavında (KPSS) Atatürk ilke ve inkılaplarından 10 test sorusu yöneltilmiş olmasının, kılavuza aykırı olduğunu kabul edilmesinin mümkün olmadığını bildirdi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamada "Diğer taraftan bahsi geçen sınavın genel kültür kısmının tarih testleri ağırlığı yaklaşık yüzde 45 olup bunun yaklaşık yüzde 5'i Anadolu Selçuklu Devleti ve öncesindeki Türk devletlerinden, yaklaşık yüzde 15'inin Osmanlı devletinden, yaklaşık yüzde 20'sinin Atatürk ilke ve inkılaplarından, yaklaşık yüzde 5'inin ise çağdaş Türk ve dünya tarihinden sorulması öngörülmüş, bu değerlere tekabül eden Atatürk ilke ve inkılaplarından 10 soru yöneltilmiştir. Sınav kılavuzunda da oranların yaklaşık değerler olduğu açıkça belirtilmiş olup her yıl bu soru adedi 10-14 arası oluşmakta. Bu sınavda da Atatürk ilke ve inkılaplarından 10 test sorusu yöneltilmiş olmasının kılavuza aykırı olduğunu kabul etmek mümkün değil." ifadelerine yer verildi.