BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,31
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın olay sözleri Cihaner'in elinde

Erzincan davasının sanıklarından Başsavcı İlhan Cihaner, Başbakan Erdoğan'ı dinlediğini anlattı.

Abone ol

İlhan Cihaner'in 32. Gün'de yaptığı açıklamalar pek tartışılamadı. Olay savcının "Türkiye’de siyasi kompozisyon değişir" dediği Erdoğan'ın konuşmalarını dinlettiği iması konuşulacak.

Ergenekon-Erzincan sanığı Cihaner, Kanal D’de yayınlanan 32. Gün programında kendisine yöneltilen suçlamanın Albay Dursun Çiçek’in hazırladığı iddia edilen İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nı hayata geçirmek olduğunu hatırlattı. Cihaner, şunları söyledi:

"YER YERİNDEN OYNARDI"

“Bu belge 2009’da çıktı. Oradaki olgulardan hiç birinin karşılığının bizim soruşturmamızda olmadığı, delillendirilmediği bir tarafa, eğer benim iddia ettikleri gibi herhangi bir partiyi ya da cemaati bitirme gibi bir fikrim olsaydı, ben bunları basına verirdim. Hâlâ sızmış değil. Yürüttüğüm soruşturmalarla ilgili iletişim tespit tutanaklarını basına vermedim. Başbakan’ın da içinde olduğu bu konuşmaları vermiş olsaydım, Türkiye’de siyasi kompozisyon değişir, yer yerinden oynardı.”

Program sunucusunun “Siz o siyasi kompozisyonu değiştirebilecek, o yeri yerinden oynatacak konuşmalara mı tanıklık ettiniz” sorusuna Cihaner, “Evet, öyle diyelim” cevabını verdi.

Adalet Bakanlığı’ndan gizli ve kanuna aykırı olarak cemaatlere yönelik soruşturma yürüttüğü iddiasıyla hakkında soruşturma açılan İlhan Cihaner’in Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na sunduğu savunmasında 2 yıl takip ettiği zanlılarla ilgili “silahlı örgüt ve şiddete dair hiçbir delil bulamadığını” belirtiliyordu.