BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.300,70
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın o sözlerine AK Parti'li Ermeni yazarlar ne dedi?

Erdoğan'ın canlı yayında Ermenileri hedef alan sözlerine nasıl bir tepki vereceği merak edilen AK Parti'nin Ermeni kalemleri bugün ne yazdılar? İşte Etyen Mahçupyan ve Markar Esayan'ın Erdoğan'ın sözleri için yaptığı yorumlar...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Başbakan Erdoğan'ın Star ve NTV ortak yayınında Ermeniler'i hedef alan sözleri ilginç yankılara konu oluyor.


Erdoğan'ın, cumhurbaşkanlığı seçimi kapsamında canlı yayında "Benim için çıktı bir tanesi Gürcüdür dedi; hatta çıktı bir tanesi afedersiniz çok daha çirkin şeylerle Ermeni dedi, ben Türk'üm". diyerek "nefret söylemi" ve "ırkçılık" eleştirilerine konu olmuştu. Erdoğan'ın tepki toplayan sözlerine AK Parti'ye yakın gazetelerdeki Ermeni yazarların ne tepki vereceği merak ediliyordu.

MAHÇUPYAN ALMAZA YATTI!

Akşam gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan bugünkü yazısında Erdoğan'ın sözlerine değinmedi. Mahçupyan, "AKP’nin tarihsel misyonu" başlıklı yazısında hükümete övgüler dizerken şu ifadeleri kullandı:

Cumhurbaşkanlığı yeni bir dönemin de başlangıcı. Mesele bu ‘yeniliğin’ görünüşte kalıp kalmayacağı, sosyale doğru bir derinleşmenin önünü açıp açmayacağı… Tarih AKP’ye olağanüstü bir siyasi hareket olma imkânı sunuyor. Gerisi bu ‘misyonun’ farkında olmak, onu istemek ve tabii ki gereğini yapmakla ilgili…

MARKAR ESAYAN'DAN "ERDOĞAN ÖYLE DEMEDİ" YAZISI...

Yeni Şafak yazarı Markar Esayan ise Erdoğan'ın tepki çeken sözlerini yorumladığı yazısında Başbakan'a övgüler dizerken sözkonusu ifadenin yanlış anlaşıldığını iddia etti. Erdoğan'ın Ermenileri hedef alan bir ifade kullanmadığını savunarak şaşırtan Esayan şöyle yazdı:

Başbakan Erdoğan geçen gün bir ortak yayında geçmişte insanların Kürt, Alevi vs. olduğunu söyleyemediğini, herkesin artık kimliğini açıkça ifade edebildiğini anlatmaya çalışırken, kendisine yönelik söylenen 'döl' sözünden kaçınmak için 'Çıktı bir tanesi affedersin çok daha çirkin şeylerle Ermeni diyen oldu' dedi. Burada 'çirkin şeylerle' sıfatının 'döl' sözüne bağlandığı ortada.

"YÜZYILLIK İTTİHATÇI PARANTEZİ KAPATTI"

Esayan, yazısının devamında Erdoğan'ın Ermenilerle ilgili taziye mesajını hatırlattı ve Erdoğan'a şu sözlerle sahip çıktı:

Ancak buradan çıkıp, yüzyıllık ırkçı İttihatçı parantezi kapatan bir siyasiyi ırkçılıkla, nefret suçuyla itham etmek, siyahı beyaz etme çabasından öteye geçmez.


"BU PAZAR OYUM ERDOĞAN'A"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy vereceğini de açıklayan Esayan "12 yıldır AK Parti'yi destek veren bir Türkiyeli olarak bu pazar da Yeni Türkiye için Erdoğan'a oy vereceğim" dedi.

"Beni ürküten asıl sorun ise, Başbakan'ın bu sözleri sonrasında kendisine solcu, cemaatçi, çağdaş, laik diyenlerin sosyal medyadaki ırkçı tavrıydı. 12 yıldır AK Parti'yi destek veren bir Türkiyeli olarak bu pazar da Yeni Türkiye için Erdoğan'a oy vereceğim. Sadece bu tercihim için 12 yıldır olduğu gibi argümanlarım üzerinden değil, sadece Ermeni olmam nedeniyle aldığım tehdit ve hakaretlerin Neo-İttihatçılık olduğunu görüyorum. Tercihimi, benim halkımı öldüren, soyan, aşağılayan bu zihniyetin devamcılarından değil, çelişkileri de olsa bu kabuktan sıyrılma gayretinde olan zihniyetten yana koyuyorum.

BİZ ERMENİYİZ HAKİKİ IRKÇILARI GÖZÜNDEN TANIRIZ!

"Biz Ermeniyiz, tecrübe ile sabit, hakiki ırkçıları gözünden tanırız merak edilmesin. Kimse de Ermenilik üzerinden kirli egemenlik kavgalarını verirken, bunu Ermenilerin yuttuğunu zannetmesin."

43061.20140807091959.jpg