BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,23
HABER /  MEDYA

Erdoğan'ın o sözleri cemaati kızdırdı!

Başbakan Erdoğan'ın gözaltındaki İsmail Arslan için söylediklerine Zaman gazetesi tepki gösterdi.

Abone ol

Erdoğan'ın 22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınan polis memuru için söyledikleri cemaati kızdırdı. Zaman gazetesi, Erdoğan'ın o sözlerini "İsmail Arslan'ın eksik hatimimi anneler tamamlasın ricasıyla alay edildi" yorumuyla verirken, henüz mahkemeye çıkmayan Arslan için tutuklanacağı imasında bulunulduğunu iddia etti.

Başbakan Erdoğan, Yüksek Hızlı Tren'in İstanbul'daki açılış töreninde, 22 Temmuz'da gözaltına alınan İsmail Arslan'ın sözlerine değindi. Arslan'ın gözaltına alınırken kaybettiği annesi için başlatığı hatimi bitiremediğini, kalan 5 cüzü ise anneler ve kızlarının tamamlamasını istediğini hatırlatan Erdoğan, Arslan için  “İçeride zaman bol, al Kur'an-ı Kerim'i yanına 5 cüzü de tamamla” ifadelerini kullandı. Erdoğan şöyle konuştu:

"Eğer bu kardeşinizi Çankaya'ya gönderirseniz, biliniz ki paralel yapı ile mücadelemiz durmayacaktır. Çünkü bunlar ulusal güvenliğimizi tehdit ettiler. Şimdi yandaş medyalarında böyle acındırma, dramatik pozlar veriyorlar. Oralarda bu tür şeyler yapıyorlar. Biri diyor ki, annesine haber gönderiyor, '5 cüzüm kalmıştı, onu da siz tamamlayın' diyor. Ben sana söyleyeyim, içeride zaman bol. Al Kur'an-ı Kerim'i, yanında orada 5 cüzü de tamamla. Milleti ne zannediyorsun ya? Senaryocu bunlar, senarist, bu işleri iyi biliyorlar."

CEMAAT TEPKİ GÖSTERDİ

Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerine ise tepki geçikmedi. Zaman gazetesi, haberi Erdoğan'ın bu sözlerini İsmail Arslan'ın ricasıyla alay edildi yorumuyla verdi. Gazete ayrıca Erdoğan'ın henüz mahkeme karşısına çıkmayan ve ifade süreci devam eden İsmail Arslan'ın tutuklanacağı yönünde bir imada bulunduğunu ve 'Başbakan tutuklanacağını nereden biliyor?' sorusunu gündeme getirdiğini iddia etti.

1185.jpg
ARSLAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Arslan, ifade öncesi basına yaptığı açıklamada, “Kaçmadım, şarka tayinim çıktı ve ev kiralamak için gittim“ demişti. Emniyet Amiri Arslan, sözlerinin devamında "Benim annem yok, lütfen beni evladı yerine kabul etsinler. Ramazan ayında sürekli annem için Hatm-i Şerif yapardım. Yarım kaldı. Annelere sesleniyorum; son 5 cüzü okusunlar. Hatmi bitirsinler. Önce kızlarına sonrada rahmetli anneme armağan etsinler." diyerek kızları şehit olan annelere yarım kalan hatmi bitirmeleri için ricada bulunmuştu

TWİTTER'DA KİM NE DEDİ?

 111.20140726005652.jpg