BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.493,05
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın o sözleri bomba gibi düştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir kez daha gündeme bomba gibi düştü. Erdoğan bu kez Ergenekon ve Balyoz operasyonlarıyla ilgili konuştu.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Harp Akademileri Komutanlığı'nda Ergenekon ve Balyoz operasyonlarında tutuklananlar ile ilgili sözleri Ankara'ya bomba gibi düştü. Balyoz davasında 18 yıl hapis cezası alan emekli Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, Erdoğan'ın ordudan özür dilediğini söylerken eşi Rengin Gürdeniz ise kaybolan yılların hesabını sordu.

Balyoz davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları için şunları söyledi:

“Dün 74 Amerikalı senatör Türkiye’deki  F tipi yapılanmanın gazetecilerine yönelik operasyonları kınayan mektubu Dışişleri Bakanı John Kerry’ye iletti. Bugün de Cumhurbaşkanı bu açıklamayı yaptı. Senatörlerin kınaması aslında F tipi örgütün Amerika’daki gücünü göstermektedir. Cumhurbaşkanının açıklaması bu açıklamanın hemen arkasından gelmiştir. Amerikalı senatörler deniz kuvvetlerinin amirallerinin yarısı tasfiye edilirken neden böyle bir açıklama yapmadı. Bu açıklama ile Cumhurbaşkanı, Türkiye üzerinde oynanan jeopolitik oyunu açık bir şekilde gördüğünü  de itiraf etmiş oluyor. AKP iktidarı bu kumpasa başlangıçta maalesef onay verdi.g
 
"CUMHURBAŞKANI BİR YERDE ÖZÜR DİLİYOR"
 
Şimdi de kandırıldık diyorlar. Göz yumdular. Amerikalı senatörlerin bu açıklaması gözardı edilmemeli. Cumhurbaşkanı ordudan bir yerde özür diliyor. Çünkü çok büyük bir kumpas kuruldu. Türkiye  f tipi örgütün başta ordu olmak üzere tüm kurumlarına verdiği zararı atlatmak zorundadır. Bu zarardan kurtulmadan Türkiye’nin güvenli emniyetli bir ülke olması mümkün değil. F tipi örgüt çok büyük kaynaklara ve arkasına ABD’deki bazı kurumları aldığı için de büyük istihbarat olanaklarına sahip idi. Emniyet ve yargıda yapılan operasyonlardan sonra  özellikle ordu içindeki F tipi uzantıların temizlenmesi bu örgütün yeteneklerini önemli ölçüde kısıtlayacaktır. Şimdi Cumhurbaşkanından beklenen ordu içindeki yapılanmanın üzerine gitmesidir. Ancak böyle bir eylem Cumhurbaşkanının bugünkü açıklamalarını somutlaştırır. Dünya tarihi 4 yıl içinde 50 amiralinin yarısını kaybetmiş bir olayı veya savaşı yaşamadı. Bu Türkiye tarihi için de utanç vericidir. Bu utançtan kurtulmamız gerekir.”
 
VARDİYA BİZDE PLATFORMU KURUCUSU: KAYBOLAN 4 YILIN HESABINI KİM VERECEK
 
Eşi cezaevindeyken Vardiya Bizde Platformunu kuranlardan Rengin Gürdeniz ise suçsuz olduklarını yüzlerce defa söylediklerini, mahkemede ortaya çıkarıldığını, yine de kimsenin kendilerini dinlemediklerini belirtti. Gürdeniz “Herkes gözünü kulağını kapadı. Allahtan dijital bir çağda yaşıyoruz. Gerçekler ortay açıktı. En sonunda bu şekilde duymak bizi mutlu etti ama neye yarar artık. Kaybolan 4 yılın hesabını kim verecek. Murat Özer öldü, Cem Çakmak kanser oldu. Bunları kim geriye getirecek. Çok büyük dramlar yaşandı. Bunların geri dönüşümü yok.” dedi.