BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.439,00
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın miting alanında patlama!

Başbakan Erdoğan'ın kritik Diyarbakır mitingi öncesi patlayan ses bombalarına internethaber de tanıklık etti.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

DİYARBAKIR- Başbakan Erdoğan’ın 2005 yılında “Kürt sorunu vardır ve biz çözeceğiz” sözü verdiği Diyarbakır’dayız.

Bütün Türkiye'nin gözünün çevrildiği Başbakan'ın Diyarbakır mitingine ses bombalarının gölgesi düştü.

Bütün güvenlik güçlerinin ayakta olduğu çevre illerden takviye polislerin geldiği kentte miting meydanının hemen dibinde ses bombaları patlatıldı...


Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’da yapacağı miting için yoğun güvenlik önlemleri alındı. Çevre illerden polis takviyesi yapıldı. Miting alanın üzerinde polis helikopterleri uçtu. İstasyon meydanının bütün giriş ve çıkışları kontrol altına alındı. Meydanı gören binaların üzerine özel tim görevlileri yerleştirildi. Alana girişte bütün vatandaşlar detaylı bir aramadan geçirildi. Vatandaşların üzerindeki çakmak, kalem gibi malzemeler alındı. İçişleri Bakanı Osman Güneş bütün Türkiye’nin gözlerinin çevrildiği Diyarbakır’da güvenlikle ilgili sorun beklemediğini açıkladı.  Ancak bu kadar önlemin alındığı miting meydanında meydanın hemen yanı başındaki binada bomba patladı.

BAŞBAKANIN KONUŞMASI SIRASINDA MI PATLATILACAKTI?

Başbakan Erdoğan’ın mitingi 14.30’da başlayacaktı. Ancak aralarında Diyarbakır’ın da bulunduğu üç ille ilgili partisinin projelerini açıkladığı İstanbul’daki toplantı uzayınca Başbakan Erdoğan Diyarbakır’a 1.5 saat geç geldi.  Bu sırada Başbakan’ı dinlemek için alana gelen Diyarbakırlılar Kürtçe şarkılar dinleyerek beklemeye başladılar. Her şey yolunda giderken tam bu sırada arka arkaya iki patlama sesi duyuldu. Saatler Başbakan Erdoğan’ın mitingi için verilen saat 14.30’dan biraz ileri 14.45’i gösteriyordu.

PATLAMA 30 METRE ÖTEMİZDE YAŞANDI

Patlama bulunduğumuz yerden yaklaşık 30 metre kadar ileride olunca hemen olay yerine ulaştık. Ses Özel timin konuşlandığı miting meydanını gören binanın içinden dumanlar geldiğini gördük. Bu arada hem özel tim hem de çevik kuvvet polisleri olay yerine geldi. Sakin oldukları gözlenen polisler, “Bir şey yok” diyerek hem gazetecileri hem de vatandaşları olay yerinden uzaklaştırdı. Polisler ses bombası olduğunu ve can kaybı veya yaralanmanın olmadığını söyledi.

İLKÖĞRETİM OKULUNDA PANİK

KONVOYA BİR SALDIRI DAHA
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Haliç Kongre Merkezi'ndeki konuşmasını dinlemeye gelen AK Parti Gençlik Kolları aracı da taşlı saldırıya uğradı.HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN.

Patlamanın yaşandığı binada hemen yanı başında Mustafa Kemal Paşa İlköğretim Okulu'nda kısa süreli panik yaşandı. Bİnada oturan vatandaşlar olaydan sonra binayı terk etti.

GÜVENLİK ZAFİYETİ Mİ VAR?

Bu sırada alanda bulunan polislere "meydanın bu kadar yakınında ses bombasının patlaması güvenlik zafiyeti anlamına gelmiyor mu?" diye sorduk. Aldığımız yanıt ilginçti: "Binada oturanlardan biri de koymuş olabilir. Evleri de mi arayalım"

SES BOMBASI VATANDAŞLARI ETKİLEMEDİ

Ses bombası miting alanında bir paniğe neden olmadı. Alanda bekleyen vatandaşlar ses bombası sonrası kısa süren bir hareketlilik yaşadı, ancak ses bombası olduğu anlaşılınca bekleyişlerini sürdürmeye devam ettiler.

KEPENK KAPATMA İSTEĞE BAĞLI!

Miting alanında dikkat çeken noktalardan biri kapalı kepenkler oldu. Esnaf “kepenk kapatmayla ilgili kararın kendilerine bırakıldığını” bu nedenle az sayıda esnafın kepenk kapattığını anlattı. Böyle olunca hem kent merkezinde hem de miting alanına açılan cadde ve sokaklarda tek tük dükkanların kapalı olduğu görüldü. Ancak BDP’nin etkili olduğu Başbakan’ın havaalanından kente giriş güzergahı olan  Bağlar mahallesinde çok sayıda dükkan kepenkleri kapadı.

MİTİNGE YAĞMUR ARASI

Başbakan Erdoğan’ı bekleyen Diyarbakırlıları yağmur da vurdu. Ses bombasından çok fazla etkilenmeyen vatandaşlar yağmur sırasında binaların altlarına kaçtı, yağmur dindikten sonra alana yeniden döndüler.

MİTİNG İKİ SAAT GECİKMEYLE BAŞLADI

Başbakan Erdoğan'ın Dİyarbakır mitingi 2 saat gecikmeyle saat 16.30'da başladı. Erdoğan'ın alana girmesiyle saatlerdir Başbakan'ı bekleyenler büyük bir coşku içinde ayağa kalktı.

Ses bombasını atan bir kişinin eşkalinin belirlendiği bildirildi.