BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,65
ALTIN 2.521,65
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın militan dediği savcıya şok talep

Cemaate yakın olduğu iddia edilen 25 Aralık soruşturmasının savcısı Muammer Akkaş'ın meslekten ihracı istendi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 25 Aralık soruşturmasını yürütürken görevden alınan ve Tekirdağ’a düz savcı olarak atanan Savcı Muammer Akkaş ile ilgili Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Müfettişi Ömer Kara tarafından yapılan soruşturma tamamlandı. Müfettiş Kara, Akkaş’ın meslekten ihracını istedi.

T24’ten Arzu Yıldız’ın haberine göre, HSYK müfettişi Ömer Kara, hazırladığı 3 klasörlük evrakı HSYK’ya teslim etti. Kara, 25 Aralık soruşturmasını Akkaş’tan devralan İsmail Uçar’ın verdiği ve muhalefet partilerinin sert tepkisine yol açan ‘takipsizlik’ kararını, soruşturmaya dayanak yaptı. Müfettiş Kara, Etiler Polis Okulu’nun ihalesinin yapılmadığını ifade ederek, Akkaş’ın meslekten ihraç edilmesi için öneride bulundu.

BİLDİRİ DAĞITMIŞTI

Akkaş, operasyon için kolluk güçlerine talimat vermiş, soruşturma dosyasının elinden alındığı gerekçesiyle Çağlayan Adliyesi'nde gazetecilere yazılı basın açıklaması dağıtmıştı.

İstanbul Başsavcısı Turan Çolakkadı, rüşvet ve yolsuzluk iddiasıyla yapılan operasyonun 2. dalgasını başlatarak, Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ve Türkiye'nin milyarlarca dolarlık vizyon ihalelerini alan tanınmış işadamlarını da içine alacak şekilde genişleten Savcı Muammer Akkaş'ın elinden dava dosyasını aldı.

BAŞSAVCI: HABERSİZ SORUŞTURMA YAPIYORLAR

Başsavcı Çolakkadı da bu açıklamanın hemen ardından basının karşısına geçerek, Savcı Akkaş ve bazı savcıların 2 yıl süren keyfi soruşturmalar yaptığını, bu soruşturmaları hiçbir amiriyle paylaşmadığını, bazı soruşturmaları Adli Kayıt Sistemine (UYAP) sahte isimlerle kayıt ettiğini, bazılarını ise hiç kayıt ettirmeyerek bazı soruşturmaları keyfi bir şekilde yürüttüğünü ya da dosyayı yırtıp attığını, Başsavcı'ya bilgi verilmeyen soruşturma dosyalarını bazı gezetecilere sızdırarak, medya destekli soruşturma yaptıklarını iddia etti.

BAŞBAKAN MİLİTANLIKLA SUÇLAMIŞTI

Başbakan Erdoğan da çeşitli konuşmalarında Savcı Akkaş'ı 'militan'lıkla suçlayarak, "Kimin adına çalışıyorsun açıkla, yoksa biz açıklarız" dedi. Peki, bir anda Türkiye birinci gündemi haline gelen Savcı Muammer Akkaş kim?

DAVALARI ÇORBAYA ÇEVİRDİ

Akkaş'la ilgili kamuoyuna ilk bilgiyi Vatan Gazetesi yazarı Okay Gönensin verdi. Gönensin yazısında, Savcı Akkaş'ın daha önce aldığı tüm davaları 'tam bir çorbaya' dönderdiğini yazdı.

Gönensin'in Savcı Akkaş'ı anlattığı yazısından ilgili bölüm şöyle: "Bu arada, ilk savcının künyesine bakıldığında da ilginç bilgiler görülüyor. Söz konusu savcı Hrant Dink cinayeti davasında vardır, bu dava baştan aşağı bir karartma operasyonudur. Sabancı cinayeti davası vardır, asla aydınlanmamış, başından karartılmıştır. Ergenekon davasının çorbaya çevrilmesindeki imzalar içinde aynı isim vardır. Yine aynı savcı 'darbe günlükleri' davasında vardır ve darbe davalarında bu günlükler ana kanıtlar arasına sokulmamıştır."

KOÇ'UN DAVASINI RAFA MI KALDIRDI?

Bu arada sosyal paylaşım sitesi Twitter'da 'Olay Savcı' rumuzlu kullanıcı da Savcı Akkaş'ın Koç ailesiyle ilgili açtığı davanın belgesini yayınladı. Olay Savcı rumuzlu kullanıcının yayınladığı belgeye göre, Savcı Akkaş, Koç ailesi ile ilgili 2010 yılında bir soruşturma başlatıldı.

Dosyada Koç Grubu'nun şirketlerinin usulsüz para transferleri konusu soruşturulduğu ifade edildi. Aynı kaynağın verdiği bilgiye göre, 2010 yılında başlayan Koç Grubu soruşturması, 2 yıl sonra açıklanmayan bir gerekçeyle aniden rafa kaldırıldı.

Koç Grubu'un Türkçe Olimpiyatları'na yüklü miktarda para karşılığı sponsor olduktan sonra dosyanın rafa kaldırıldığı iddialardan bir başkası oldu.

Olay Savcı hesabıyla twit atan kişi, bu konuyla ilgili bir de belge yayınlayarak savcı Akkaş'tan iddialara cevap vermesini istedi ve ‘‘Millet adına çalışıyorsan önce bu Koç Grubu'nun dosyasını raftan indir' dedi.