BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'ın masasındaki son anket

Başbakan Erdoğan, Köşk seçimleri öncesi elindeki iki anketin sonucunu kamuoyu ile paylaştı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Erdoğan, seçimlere sayılı günler kala elindeki son iki anketin sonuçlarını açıkladı. Yüksek oy oranıyla seçilmesi halinde, sorumluluğunun daha da artacağını ifade eden Erdoğan, şımarmadan yola devam edeceklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan, NTV'nin ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı. Erdoğan seçimlerle ilgili anket sonuçlarını değerlendirdiği konuşmasında şunları söyledi: 

ERDOĞAN'DAN CEMAATE KÖŞK MESAJI- TIKLA  

YSK'NIN REKLAM YASAĞINA KIZDI- TIKLA

"Şu anda elimde iki anket var, bir tanesi çok yeni, geçen hafta. Geçen hafta yapılanda yüzde 55.7 şahsımla ilgili çıkıyor. İhsanoğlu yüzde 36.4 çıkıyor. Demirtaş yüzde 7.7 çıkıyor. Bu hafta yapılan ankette, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 56.7 çıkıyor, İhsanoğlu 34.9, Demirtaş 9.4 çıkıyor. Bu son iki aneketin neticesi, böyle bir durum söz konusu.
 
YSK'YA ELEŞTİRİ
 
Yurtdışı seçimlerle ilgili şikayetler var. 4 kişilik ailenin her birinin farklı yerlere verildiği söyleniyor, zulüm bu. Bundan dolayı oy kullanamayanlar, gelip geri dönenler var. Süreler daha da uzatılabilirdi. 3-4 gün gibi bir süre de tanıdınız. Burada YSK yurdışındaki vatandaşlarımızın vatandaşlık hakkını kullanmada iyi bir basiret gösteremedi. Benim yurtdışındaki vatandaşımızın heyecanını paylaşmak bizim görevimizdir ama bu yerine getirilemedi.
 
'NE OLUR SANDIĞA GİDİN'
 
Benim buradaki en önemli şeyim tüm vatandaşlarıma, tüm halkıma; ne olur sandığa gidin. Burada halkımız karar verecek, son sözü halkımız söyleyecek. Güneydoğu'da bazı tehditler aldıklarını biliyorum, mitinglerde vatandaşlarım yanıma gelerek bunu ilettiler.
 
Monşer aday çıkmış 18 milyon pusula var diyor. Siyaset bilmezseniz, bu 18 milyon pusulayı kim yönetecek gibi saçma sapan şeyler söylersiniz. Onların bu tür şeyleri söylemeleri bizi yolumuzdan alıkoymayacaktır. Biz Türkiye'de 2001 Kasım'dan bu yana 8 seçim geçirdik, bu 9 olacak.
 
Yüksek oy oranıyla seçilmem sorumluluğumu artırır, şımartmaz. Bizim hizmet anlayışımızı körükler. Yeni Türkiye'nin ilk adımları atılacak. Yeni Türkiye'nin temel taşlarını atarken, bazı farkları özellikle kullanmamız gerekiyor. Yeni Türkiye'de yardım eden bir Türkiye var. Eski Türkiye'de vatandaşını hırpalayan bir Türkiye vardı, şimdi vatandaşını yücelten bir Türkiye var. eski Türkiye'de krizler vardı, şimdi istikrar var."

'ŞIMARTMAZ, SORUMLULUĞUMU ARTIRIR'
 
Yüksek oy oranıyla seçilmem sorumluluğumu artırır, şımartmaz. Bizim hizmet anlayışımızı körükler. Yeni Türkiye'nin ilk adımları atılacak. Yeni Türkiye'nin temel taşlarını atarken, bazı farkları özellikle kullanmamız gerekiyor. Yeni Türkiye'de yardım eden bir Türkiye var. Eski Türkiye'de vatandaşını hırpalayan bir Türkiye vardı, şimdi vatandaşını yücelten bir Türkiye var. eski Türkiye'de krizler vardı, şimdi istikrar var. Eskiden yalnız ve içine kapanık bir Türkiye vardı, şimdi dışa açılmış bir Türkiye var. Bunlar son 12 senenin nereden nereye geldiğimizi göstermesi açısından önemli. Eskiden önce devlet sonra millet anlayışı vardı.
 
Şimdi önce millet sonra devlet anlayışı var. Eski Türkiye'de terör anarşi hakimdi, şimdi 2 yıldır ölüm olmuyor. Güneydoğu'da, doğuda vatandaşım dualar ediyor. Eski Türkiye'de zayıf bir irade vardı. Geleceği tamamen geçmişte arayan onunla kendini aldatan Türkiye vardı. Biz seçilme yaşını 25'e indirdiğimizde MHP karşı çıktı. Almanya'da seçme ve seçilme yaşı 18. Danimarka'da da 18. İngiltere'de seçme 18 seçilme 21. Türkiye'nin durumunda olan var mı? Avrupa'da en fazlası 21. Biz gençliğimize güvenmiyoruz. MHP'li kadeşlerime sesleniyorum. Size güvenmeyen bir zihniyet var. Gelsin gençlerimiz dinamik bi yapıyı parlamentonun içinde oluştursun. Yeri geldiğinde Fatih ile övüneceğiz, 21 yaşında bir çağı kapatıp bir çağı açan Fatih'i görmezden geleceğiz.