BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.506,85
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'ın Köşk adaylığı İmralı'da konuşuldu mu?

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Erdoğan'ın adaylığına ilişkin partisinin tutumunu anlattı.

Abone ol

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, BDP'nin Cumhurbaşkanlığı için Erdoğan'a destek vereceği yönündeki iddialara yanıt verdi.

Bu konunu İmralı'da da konuşulduğu yönündeki aygının yanlış olduğunu söyleyen Altan Tan, "Zannediliyor ku İmralı’da konuşuldu, bu iş bitti. BDP, Türkiye’ye demokrat, yeni bir anayasa yapacak bir Cumhurbaşkanı olmasını istiyor" dedi.

Öcalan'ın serbest kalması şartıyla Erdoğan'a BDP'nin Erdoğan'a destek vereceği yönündeki iddiaları ise Altan Tan, "Böyle bir şeyi Sayın Öcalan söyler mi? İmralı’ya gidin sorun, buna razı olur mu?" diye tepki gösterdi.

Al Jazeera Türk'e konuşan Altan Tan'ın Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili açıklamaları şöyle:

İMRALI'DA KONUŞULDU! BU İŞ BİTTİ

Zannediliyor ki bu İmralı’da konuşuldu, bu iş bitti. BDP, Türkiye’ye demokrat, yeni bir anayasa yapacak bir Cumhurbaşkanı olmasını istiyor. Bu profil AK Parti’de mi ortaya çıkar, CHP-MHP’nin destekleyeceği adayda mı çıkar? Herkesin kendi adayı mı çıkar, ikinci turda mı belli olur, şu an bu stratejilerin hiçbiri belli değil.

BDP ERDOĞAN'A DESTEK VERİR Mİ?

Ben Altan Tan olarak vermem. Yeni bir anayasa yapmadı. Ben internet yasaklarına, MİT yasasındaki anti demokratik yaklaşımlara, Hâkim ve Savcılar Yüksek Kurulu’nda yapılan değişikliklere, Orta Doğu'da nereye gittiği belli olmayan sergüzeştiliğe oy vermem.

Yeni Türkiye, demokratikleşme ve özgürlükler karşılığında verir ama yok ben seni hapisten çıkarayım, öbürüne şeker, çilokalata vereyim, bunlar çok kötü köylü kurnazı, işportacılıklardır.

ÖCALAN'A GİDİN SORUN...

Bunlar çok kötü, konuşulması bile doğru değil. “Efendim beni çıkar, Türkiye diktatörleşsin”, böyle bir şeyi Sayın Öcalan söyler mi? İmralı’ya gidin sorun, buna razı olur mu?