BIST 8.748
DOLAR 32,34
EURO 35,16
ALTIN 2.240,79
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın korumaları ile Belçikalı korumalar yumruklaştı

Erdoğan’ın korumaları ile Belçika’daki resmi ziyaretçilere tahsis edilen VIP korumalarının yumruklaştığı öne sürüldü.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Belçika'daki resmi ziyareti sırasında korumaların yumruklaştığı iddia edildi. Güvenlik gerekçesiyle konuşma yapılacak alanda kontrol yapmak isteyen Türk korumalara, Belçikalı görevliler müdahale etti. İddialara göre bu esnada korumalar yumruk yumruğa birbirine girdi.

Belçika’ya resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları ile Belçika’daki resmi ziyaretçilere tahsis edilen VIP korumalarının yumruklaştığı öne sürüldü.

İLK GERGİNLİK PAZAR AKŞAMI

Fransızca yayın yapan Belçika Radyo Televizyonu’nun resmi sitesinde yayınlanan habere göre, ziyaret sırasında 2 kez Türk ve Belçikalı korumalar arasında yumruklaşma yaşandı.

İlk gerginlik 4 Ekim Pazar akşamı Erdoğan’ın Türk vatandaşlarına hitap ettiği alanda yaşandığının kaydedildiği haberde, “Belçika polisiyle Türk Cumhurbaşkanı’nın güvenlik güçleri arasında ilk itişme yaşandı.” denildi.

"ERDOĞAN'IN KORUMASI DİRSEK ATTI" İDDİASI

İkinci gerginliğin pazartesi günü Erdoğan’ın konuşma yaptığı Egmont Enstitüsü’nde yaşandığının kaydedildiği haberde “burada çok daha sert” bir itişme yaşandı. İtişmenin sebebinin Erdoğan’ın ziyaret edeceği bir yerin önceden kontrol edilmesi konusunda olduğu vurgulandığı haberde şöyle denildi:

“Belçika güvenlik güçleri kendi toprakları üzerinde Türk Cumhurbaşkanı’nı korumanın kendi görevleri olduklarını düşündüklerinden kontrolü kendilerinin yapmaları gerektiğini belirttiler ancak Türk güvenlik güçleri ise kontrolü kendileri yapmak istediler. Bu gerginlik sırasında iki taraf arasında önce itişme sonrasında ise yumruklaşma yaşandı. Erdoğan’ın yakın korumalarından bir tanesi Belçika VIP korumalardan bir tanesine dirsek attı. Türk koruma bundan çok kısa bir süre sonra da kendini yerde buldu. Hemen ardından sükûnet sağlandı.”