BIST 9.452
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.498,25
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ın konuşmasında çok önemli mesaj!

Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adaylığını 40 yıllık yol arkadaşı Mehmet Ali Şahin duyururken, Emine Erdoğan ve Bülent Arınç’ın gözyaşlarını tutamadığı gözlendi. Erdoğan konuşmasında ‘Yarı başkanlık’ mesajı da verdi.

Abone ol

Ak Parti, 10 Ağustos’ta ilk turu gerçekleştirilecek cumhurbaşkanı seçimi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı aday gösterdi. 311 milletvekilinin imzasını taşıyan adaylık başvurusu, TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Coşkulu bir atmosferde gerçekleştirilen aday tanıtım töreninde konuşmasına dua okuyarak başlayan Erdoğan, fiili olarak yarı başkanlık sistemine yönelik mesajları verdi. Adaylığının veda değil yeni bir başlangıç olduğunu belirten Erdoğan, “Bu bir kapanış, bir bitiş değildir. İşte bu bir hatime değil, inanıyorum ki bir fatihadır, bir açılıştır” dedi. Erdoğan, yol arkadaşlarından “helallik” istedi.

Erdoğan’ın adaylığını 40 yıllık yol arkadaşı Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin açıkladı. Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

YA RAB BİZİ KİBİRDEN MUHAFAZA ET: Alemlerin Rabbi Allah’a hamd olsun. Zaferin sahibi sadece ve sadece Allah’tır. Bu davayı, bu hareketi, bu mücadeleyi işte bugünlere eriştiren Rabbim’e sonsuz hamdüsenalar olsun.. Selçuklu Sultanı Alparslan gibi kefenimizi giyerek mücadeleye soyunduk. Endülüs fatihi Tarık Bin Ziyad gibi arkamızda gemileri yakarak yolculuğa çıktık. Sen ki her şeye gücü yetensin, bu mübarek günde dileğimiz de odur ki bu milleti bir kez daha zaferle müjdele Ya Rab..

BİLEZİKLERİNİ VEREN ÇOCUK: Şahsımı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanlığı için aday gösteren tüm milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Uzun ince bir yoldayız gidiyoruz. 1994 yılında İstanbul’da yerel seçimler için gece gündüz koştururken İstanbul’un yoksul mahallelerinden birindeydik, kalabalığın içinden 7-8 yaşlarında bir kız çocuğu, yanıma geldi. Elinde bir şey vardı, ‘bunları annem gönderdi’ dedi. ‘Annem, seçildikten sonra sakın bizi unutmasın’ dedi. İki bileziği elime tutuşturdu. O bilezikler hep karşımda oldu. Ben asıl o gözleri unutamadım. Aradan 20 yıl geçti, 7-8 yaşlarındaki o çocuğun gözlerindeki parıltıyı, heyacanı unutamadım.

HAYALİMİZ YENİ BÜYÜK TÜRKİYE: Siyasete başladığımız günden itibaren yeni ve büyük bir Türkiye’nin hayalini kurduk. 77 milyonun dost ve kardeş olduğu bir Türkiye hayal ettik. Hiçbir zaman kutuplaştırıcı olmadık. Onlar kutuplaştırdılar, biz birleştirmenin mücadelesini verdik. Onlar ayrıştırdılar, biz kardeşliğin müadelesini verdik. Biz, başı dik bir Türkiye hayal ettik. Özgüveni yüksek bir Türkiye hayal ettik.. 200 yıldır sistemli şekilde bizim özgüvenimizi kırmak istediler.. Türkiye’yi azarlamak, Türkiye’ye kibirle parmak sallamak istediler. İşte biz, siyasi tarihimiz boyunca cesaretle, korkmadan, çekinmeden, ‘Siz, kimsiniz’ sorusunu sorduk. Evet, siz kimsiniz? İçeride ve dışarıda, siz kimsiniz? Bize tepeden bakma, bize kibirle bakma cüretini nereden buluyorsunuz? Size bu hakkı kim veriyor?

VESAYETLER TARİHİ KAPANACAK: Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi, bir tarihin, vesayetler tarihinin kapatılmasıdır. Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi ile aynı zamanda kara bir dönem, vesayetler dönemi de kapanmış olacak.. Şu anda çatı ne diyor? Cumhurbaşkanının siyaset dışı olmasını savunuyor. Cumhurbaşkanının siyaset dışı olmasını savunmak, bir defa siyaseti inkâr etmektir. İşte İsmet İnönü’nün, Cemal Gürsel’in yaptığı gibi vesayeti savunmaktır.

FİİLİ BAŞKANLIK MESAJLARI: Halkın seçtiği cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanıdır. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı herkesin hakkını, hukukunu gözetecek cumhurbaşkanıdır. Kimse kimseyi aldatmasın. Görevi budur.. Cumhurbaşkanlığı makamı asıl anlamını bulacak, asıl mecrasına girecektir. Erkler arasında daha sağlıklı bir denge kurulacak, daha sağlıklı bir denetleme imkanı hasıl olacaktır. Kamu kurumları da cumhurbaşkanının bu yeni konumuna uygun şekilde hareket edecek, Türkiye’nin geleceği için çok daha verimli çalışacaktır. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı ve başbakan, her anlamda Türkiye’yi uçuracak.

HERKESİN CUMHURBAŞKANI OLACAĞIM: Eğer seçilirsek, herkes bilsin ki asla bir kesimin, bir partinin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı olacağız. Bize oy versin ya da vermesin herkesin cumhurbaşkanı olacağımdan kimsenin endişesi olmasın.

PARALEL YAPI VE ÇÖZÜM SÜRECİ: Bizim için cumhurbaşkanlığı makamına çıktığımız zaman orası bir dinlenme makamı asla olamaz, olmayacaktır. Çözüm sürecini bedeli her ne olursa sürdüreceğiz. Türkiye’nin çözümden, barıştan ve kardeşlikten başka hiçbir seçeneği yoktur. Aynı şekilde paralel devlet yapılanmasıyla mücadelenin, cumhurbaşkanlığı dönemimizde çok daha güçlü, çok daha koordineli şekilde süreceğini özellikle ifade etmek isterim.

HÜKÜMET İLE DAHA UYUMLU: Türkiye’nin yeni bir anayasaya kavuşması en öncelikli Gündem maddelerimiz arasında yerini koruyacak. Allah’ın izniyle seçilirsek cumhurbaşkanlığımız, devletin ve milletin buluşması, hükümet ile cumhurbaşkanlığının daha uyumlu çalışmasına inşallah vesile olacaktır. Yeni Türkiye yolunda 10 Ağustos en mühim dönüm noktası olacak.

HELALLİK İSTEDİ: Millete hizmet yolunda, kimi zaman ailemi, eşimi, çocuklarımı, torunlarımı dahi ihmal ettiğim dönemler oldu. Bu tarihi anda, huzurlarınızda eşime sabrından dolayı teşekkür ediyorum. Çocuklarıma sabırlarından, anlayışlarından, fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ben onlardan hep razı oldum. Onların da kendilerine yeterince vakit ayıramadığım için beni affetmelerini, benden razı olmalarını diliyorum. Teşkilatımız içinde istemeden kırdığımız kardeşlerim varsa af diliyorum. Teşkilatımızın tüm mensuplarından tüm çalışma arkadaşlarımdan helallik diliyorum.

VEDA DEĞİL YENİ BAŞLANGIÇ: Şüphesiz ki bu bir veda değil. Bu bir ayrılık buluşması, bir veda töreni değil. Bizim için şunu biliniz ki her an yeni bir başlangıçtır. Birbirimizden kopmayacağız. Özellikle Türkiye’nin istikametini belirlerken, Türkiye için mücadele ederken her aşamada ve her kademede hep birlikte olacağız. Partimizle de hükümetimizle de birlikte hareket edeceğiz.. Uzun ince yolda yeni bir merhaleye geçiyoruz. Rabbim izin verir, milletim takdir ederse ülkemize ve milletimize hizmetkarlıkta artık yeni bir safhanın, yeni bir sayfanın kapılarını aralıyoruz. Bir kez daha karar, yetki, söz ve mühür millettedir.

BAYRAK YARIŞI: Bayrak yarışında bayrağı teslim etmeye hazırlanırken bir kez daha herbirinizden helallik diliyorum. Beni bu kutlu vazifeye aday gösteren tüm milletvekili arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Bu bir veda değildir, bir kapanış, bir bitiş değildir. İşte bu bir hatime değil inanıyorum ki bir fatihadır, bir açılıştır.