BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
HABER /  DÜNYA

Erdoğan'ın kızı Esra protestoya katıldı

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Protestoya Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak'da katıldı.

Abone ol

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) üyesi bir grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti.

Grup üyesi kadınlar, Filistinli kadınlara destek vermek ve söylemleri  nedeniyle İsrailli kadın milletvekili Ayelet Shaked'i protesto etmek için  İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde bir araya geldi.
 
 Grup, "Bu zulme sessiz kalma", "Anneler yaşayacak, zalimler yok  olacak", "Filistinli analar mücahit doğuracak" yazılı dövizler taşıdı.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Esra Albayrak, gazetecilere  yaptığı açıklamada, Gazze'de yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.
 
Gazze'nin kapalı bir hapishane haline getirildiğini belirten Albayrak,  "Yaşananlar, Filistin'de bir hayat tarzı haline gelmiş durumda. Umut ediyorum, bu  süreç daha fazla uzamadan son bulur. Biz de sivil bir tepki göstermek için  buradayız. Sessiz kalmak istemiyoruz tabii böyle bir durumda. Elimizden geleni  yapmak istiyoruz" diye konuştu.
 
 Albayrak, bir gazetecinin, "Devam edecek misiniz böyle yerlere  katılmaya?" sorusu üzerine her zaman bu tür eylemlere katıldığını söyledi.
 
Yapabildiği şeylerden birinin bu olduğunu ifade eden Albayrak, "Onun  dışında akademisyen ve siyasetçilerimizin seslendirmesi gereken daha farklı  şeyler olmalı. Daha yüksek tonla eylemler, fiili eylemlere dönmeli. Keyfi  işbirlikleri olmamalı. Boykot, yatırımların geri çekilmesi gibi batıda büyüyen  hareketler var. Bu tür şeylerin desteklenmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı. 

basbakan-in-kizi-da-protestoya-katildi--957193.jpeg
 
  Albayrak, her anlamda elinden geleni yapmaya çalıştığını vurguladı.
 
 BAŞKONSOLOSLUK BİNASINA SİYAH ÇELENK BIRAKILDI
 
 KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Sema Silkin de İsrailli milletvekilinin  söylemlerinin soykırım çağrısı olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
 
  "Shaked, bize Yahudileri katleden Nazileri hatırlatıyor. Bunları bir  bayanın söylemesi ayrıca utanç verici. Bilinmelidir ki sadece öldürenler değil,  seyredenler ve teşvik edenler de insanlığın vicdanında mahkum ediliyor.  Milletvekilini merhamet diline dönmeye çağırıyoruz. Filistinli çocukların,  İsrailli kadınlar tarafından müdafaa edildiği bir dünyada barışın da mümkün  olabileceği gerçeğini görmeye davet ediyoruz."
 
  Bu arada eylemde, Filistinli bir gencin öldürülmesinin canlandırıldığı  mini tiyatro gösterisi yapıldı.
 
 Daha sonra başkonsolosluk binasının önüne "Bayan Hitler Ayelet Shaked"  yazılı çelenk bırakan grup, ardından dağıldı.