BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,93
ALTIN 2.439,00
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın Katar Emiri'yle görüşmesindeki flaş detay

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri ile Tarabya Köşkü'nde gerçekleştirdiği görüşmede kravatsız olduğu detayı dikkat çekti.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ile Tarabya Köşkü'nde, çalışma kahvaltısında bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 1,5 saat süren görüşmede Erdoğan ve Şeyh Temim, bölgesel ve uluslararası meseleleri masaya yatırdı.

Erdoğan'ın Katar Emiri'nin e geldiği sırada kravat taktığı fotoğraflara yansırken, köşkün içinde çekilen fotoğrafta ise Erdoğan gibi kravatsız olması dikkat çekti.

ERDOĞAN VE ŞEYH HANGİ KONULARI GÖRÜŞTÜLER?

Her iki liderin, İsrail'in Kudüs ve Mescid-i Aksa'yı hedef alan ihlallerine karşı ortak bir tavır sergileme çerçevesinde uluslararası toplumu harekete geçirmeye yönelik çabaların yoğunlaştırılması gerektiği üzeridne mutabık olduğu öğrenildi. Erdoğan ve Şeyh Temim, başta Suriye ve Yemen olmak üzere bölgesel konularda da görüştü ve iki ülke arasındaki ilişkileri daha da geliştirme konusundaki kararlılıklarını teyit etti.

DİKKAT ÇEKEN DETAY: ERDOĞAN KRAVATSIZ...

Bu arada Şeyh Temim'in Tarabya Köşkü'ne geldiği sırada kravat taktığı görüldü. Kravat takmayı tercih etmeyen Erdoğan'ın karşıladığı Katar Emiri'nin, köşkün içinde verilen pozda ise kravatını çıkarttığı görüldü.  

erdogan-katar-emiri-kravat.jpg

FİLİSTİN VURGUSU

Filistinlilerin haklarının korunması ve gerekli desteğin sağlanması için ortak çaba harcanmasının önemine işaret edilirken, İsrail'in Kudüs'teki tecavüzlerinin, Gazze'ye yönelik ablukanın ve Yahudi yerleşimlerini genişletme faaliyetlerinin kaygı verici olduğu belirtildi. Bu hususlarda hukuk mücadelesini sabırla yürütürken meşruiyet zemininin korunmasının, uluslararası desteğin ve İsrail üzerindeki baskıların artırılması açısından önemli olduğu hatırlatıldı.
erdogan-katar-emiri-kravat-takmamis.jpg