BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.247,37
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın kaldığı oteli basan asker: İninize indik

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı oteldeki suikast girişimine dair ayrıntılar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Abone ol

Erdoğan’ın otelden ayrılmasının ardından 3 helikopterle darbeci SAT ve MAK timleri otele baskın düzenledi. Kelepçelenen polisleri ise durumu fark eden bir garson kurtardı.

Erdoğan’ın otelden ayrılmasının ardından 3 helikopterle darbeci SAT ve MAK timleri otele baskın düzenledi. Ağır silahlarla saldıran cuntacılar, Cumhurbaşkanlığı artçı korumalarından 2 polisi şehit etti. 1 emniyet amiri ve 7 polis ise çatışmaya devam etti.

POLİSLERLE DARBECİLER ARASINDAKİ MÜZAKERE

Habertürk gazetesinin haberine göre bir süre sonra cephaneleri biten polisler, darbecilere “Kimsiniz? Müzakere edelim. Ne istiyorsunuz” diye sordu. “Müzakere edelim” yanıtı veren darbeciler, silahsız olarak yanlarına giden emniyet amirini derdest edip plastik kelepçeyle bağladı. Ardından da “İnimize inecektiniz, bak biz sizin ininize indik” diyerek darp etti.

Diğer polislerin elleri de arkadan kelepçelendi. Daha sonra suikastçılar otelde arama yapmak için polislerin yanından ayrıldı. Durumu fark eden bir garson, kırdığı bir şişeyle plastik kelepçeleri keserek polisleri kurtardı.