BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.409,55
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Erdoğan'ın jestine CHP'nin yanıtı

Başbakan Erdoğan'ın siyasetçi ve gazetecilere açtığı davaları geri çekmesinin ardından gözler CHP'nin vereceği kararda.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER

ANKARA- Seçim gecesi yaptığı balkon konuşmasındaki "Hellalik istiyorum" çıkışının ardından siyasetçi ve gazetecilere açtığı davaları geri çekme kararı veren Başbakan Erdoğan'ın bu jestinin ardından gözler CHP'ye çevrildi.


CHP'nin kurumsal kimliğine hakaret ettiği gerekçesiyle Başbakan Erdoğan'dan 50 bin lira tazminat talebiyle dava açan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun benzer bir kararı verip vermeyeceği merak konusu.

AK Parti'den gelen bu jestin karşılık bulup bulmayacağını CHP sözcülerine sorduk. Henüz bu konuyla ilgili bir değerlendirme yapmadıklarını söyleyen CHP sözcüsü Bihlun Tamaylıgil, "Bugün kadar açtığı davalara baktığımızda her türlü ve eleştirinin karşısında hukuki bir saldırganlığa tanık olduk. Hiçbir eleştiriyi bugüne kadar kabullenmedi. Başbakan kadar ağır konuşmaları bu süreçte kimsenin yapmadığı kamuoyunun da taktiri. Kendi kararıdır. Ancak biz bu konuda bir değerlendirme yapmadık" dedi.

TARİHİ GERÇEKLER ORTAYA ÇIKSIN

CHP'de ulaştığımız diğer kaynaklar ise davaların geri çekilmemesi gerektiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
"Açılan tazminat davası zenginleşmek amacıyla açılan davalar değil. CHP'nin kurumsal kimliğine dönük çok ağır ifadeler var. Bu davaları biraz da tarihi gerçeklerin ortaya çıkması, CHP'nin hakkının teslim edilmesi olarak görmek gerek. O nedenle geri çekilmesi doğru olmaz" yorumu yaptı.

İŞTE KILIÇDAROĞLU'NUN AÇTIĞI DAVANIN NEDENİ

Başbakan Erdoğan 2 Haziran'da Isparta'da yaptığı mitingdeki konuşmasında, "CHP'nin darbeci olduğunu, insanların siyasi kararlarla asılarak idam edilmelerine yol açan olaylara karıştığını, iktidarın askeri darbeyle el değiştirmesinden kazanç sağlayan, nema elde eden saygısız insanlardan oluşan topluluk olduğunu" söylemişti.

Erdoğan'ın bu sözleri mahkemeye taşındı. CHP, Erdoğan'a, CHP'nin tüzel kişiliğine hakaret ettiği gerekçesiyle, 50 bin liralık manevi tazminat davası açtı.