BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,98
ALTIN 2.430,89
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın işi bitti! Buna mecali yok!

Cengiz Çandar'a göre Erdoğan çoktan bitti ama sadece ayrılış tarihi tam belli değil!

Abone ol

17 Aralık operasyonları sonrası Erdoğan için en ağır yazıları yazan Radikal si yazarı Cengiz Çandar, Erdoğan'ın kullanım süresinin dolduğunu iddia etti. Çandar adeta cumhurbaşkanlığını ima ederek Erdoğan'ın 'yeni' bir şeye başlayamayacağını buna mecalinin bile olmadığını söyledi.

Erdoğan, koltuğunda ısrar ettikçe, yeni rezaletlerin ortaya saçılması söz konusu olacak, koltuğu skandallarla sallanacak.

Gerçekten demokratik bir ülkede yaşıyor olsaydık, Tayyip Erdoğan’ın 24 Şubat gecesi oğlu Bilal ile arasında cereyan eden 17 ve 18 Aralık (2013)  tarihli telefon konuşmalarının tapelerinin yayımlanmasından sonra dün itibariyle istifa etmesi gerekirdi.

Öyle olmadığımız için, Tayyip Erdoğan iktidara asılmış durumda ve daha da kuvvetli asılacağa benziyor. 24 Şubat gecesinden sonra daha da kuvvetle asılmaya mecbur. Zira, bu noktadan sonra iktidardan parmaklarını gevşettiği noktadan itibaren, gerçekten de 'Yüce Divan'ihtimali beliriyor.

Türkiye’nin güçlü bir demokrasi de tümüyle anti-demokratik bir ülke de olmayan 'sui generis' durumundan ötürü, yakın geleceği tahminde zorlanıyoruz.

ERDOĞAN'IN KULLANIM SÜRESİ DOLDU!

Ya orta veya uzun vade? Ta Gezi günlerinde 'tarihi' olarak ve 'siyasi' anlamda Tayyip Erdoğan’ın 'kullanım süresinin dolduğunu' yazmıştık. Artık 'yeni' bir şeye başlayamaz. Öyle bir 'mecali' yok. Tayyip Erdoğan dönemi bitmesine bitti de ayrılışı tam ne zaman ve ne şekilde olacak; henüz bilemediğimiz bu.