BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.503,64
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'ın ilk tur hesapları tuz buz oldu!

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gündeme gelen senaryoları yorumlayan Ruşen Çakır, Gülen Cemaatine dönük çarpıcı iddialarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Habertürk ekranlarında Didem Arslan Yılmaz'ın sorularını yanıtlayan ci yazar Ruşen Çakır gündeme dair çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Cemaate dönük çarpıcı iddialarda bulunan Çakır, Cumhurbaşkanlığı seçimleri olası senaryoları da kritik etti. Selahattin Demirtaş'ın adaylığı ile dengelerin sarsıldığını vurgulayan Çakır, ilk turda bir sonuç çıkmasına ihtimal vermediğini söyledi.

CEMAAT BENİ HİZBULLAH'TAN İÇERİ ALABİLİRDİ

Çakır, Ezgi Başaran'a verdiği röportajda Gülen cemaatine yönelttiği eleştirileri canlı yayında da tekrarladı. Ahmet Şık ve Nedim Şener'in tutuklanmasından önce kendisinin tutuklanmak istendiğini ancak bunu engellediğini kaydeden Çakır "Hanefi Avcı'yı sol örgütten içeri alan bir yapı beni de Hizbullah'tan alırdı belki." dedi.

İşte Ruşen Çakır'ın canlı yayındaki değerlendirmelerinden satır başları:

CEMAATİN MAŞALARI BU STÜDYODA BENİ HEDEF GÖSTERDİ

Bunları yaşadık biz. Şimdi cemaat mazlum konuma geldi diye daha önce yaptığı zulümleri unutacak değiliz. Ben unutmam. Eğer kendimi korumasaydım şu anda cezaevindeydim. Hanefi Avcı'yı sol örgütten içeri alan bir yapı beni de Hizbullah'tan alırdı belki. Medyada bazı maşaları vardı. Bu stüdyoda da yaptılar beni hedef gösterdiler. Hanefi Avcı'nın kitabını benim yazdığımı söylediler burada. Bu şekilde savcılara yol gösterip içeri almak istediler. Eğer bağımsız bir çalışma yapılırsa bu komplo sürecinin nasıl çalıştığı ortaya çıkacaktır.

DEMİRTAŞ'IN ADAYLIĞI İLK TURDA SONUÇ ÇIKMASINI ZORLAŞTIRDI

Eğer Selahattin Demirtaş aday olmasa seçim ilk turda tamamlanabilirdi ama Demirtaş güçlü bir aday. HDP'nin seçmeni dışında da oy alabilir. Erdoğan'ın ilk turda bu şartlarda yüzde 50 artı 1 oy olması çok zor. Dolayısıyla ikinci tura kalacaktır. 2. turda ise HDP tabanına boykot çağrısı yapabilir.

HDP SEÇMENİ ÇÖZÜM SÜRECİNİ KORUMAK İÇİN ERDOĞAN'A YÖNELEBİLİR

İlk turda Demirtaş yüzde 9 gibi bir oy alırsa ikinci turda bu oylar belirleyici olacaktır. HDP boykot dese bile HDP seçmeninden bazıları çözüm sürecinin ilerlemesi için Erdoğan'a oy verebilir. Ekmeleddin İhsanoğlu seçilirse çözüm süreci sekteye uğrar kaygısı yaşanabilir seçmende.

CHP'DEKİ ULUSALCI İSYANI İHSANOĞLU'NUN İŞİNE GELİR

CHP'deki fireler İhsanoğlu'nun işine gelir. MHP tabanında CHP ile ortak hareket etmekten dolayı rahatsız olan kesimler için rahatlatıcı olur. Ulusalcıların ayrılması diğer yandan Kılıçdaroğlu'nun CHP'deki değişim politikalarını da rahatlatır, güçlendirir.

BAYKAL ALTERNATİF BİR ADAY ÇIKARTIR MI?

Baykal'ın aday çıkaracağını sanmıyorum. Kazanma ihtimali olan bir partide siyaset yapmak varken insanlar neden bundan vazgeçsin ki. Tabi ki bunu isteyen insanlar da var. Süheyl Batum gibi.

SAĞCI ENTELLEKTÜELLER ATATÜRK DÜŞMANI OLMAZ

İhsanoğlu sağcı bir entellektüeldir ve sağ entellektüeller hiç bir zaman Atatürk düşmanı olmamışlardır. İhsanoğlu'na Atatürk düşmanı gibi atıflar tutmaz. Bunlar boş hep. Çünkü kariyeri belli geçmişi belli.

ABDÜLKADİR YAZDIYSA VARDIR BİR BİLDİĞİ

CHP ve cemaatin Köşk seçimleri öncesi Suriye'ye giden tırlar üzerinden yeni bir tape ve belge sızdırma faaliyetine girmesi yönündeki bu tür kulisleri Abdülkadir yazıyor biz de ondan öğreniyoruz. Çok şükür öyle kulislere sahip değiliz. Ama Abdülkadir yazıyorsa vardır bir bildiği. Ben kişisel olarak çatı aday fikrini doğru bulmuyorum. Ama bir çatı aday olarak bulunabilecek en iyi ismi bulmuşlar. Fikir yanlış ama aday kendi mantığı içinde doğru.

YENİ BİR TAPELER SÜRECİ YAŞANABİLİR Mİ?

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde daha önce yarım kalmış bazı şeylerin yaşanmayacağının garantisi yok. Bazı çevreler Erdoğan'ın Köşk'e çıkmasını engellemek isteyebilir. CHP buna alet olur mu bilemem. Ama olursa yanlış yapar. Seçimi kendinizin kurması ve o tür iddialardan yararlanmanız gerekir. Ne amaca sahip olduğu tartışmalı olan insanların belgeleri tapeleri üzerinden politika yapmak kazandırmaz.