BIST 9.797
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.429,02
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın hakiki tek rakibi

Sabah yazarı Hilal Kaplan bugünkü köşesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek rakibini yazdı.

Abone ol

MHP'nin desteğiyle başkanlık sistemi yeniden masada. AK Parti, yeni Anayasa ve Başkanlık sistemine ilişkin çalışmaları tamamlandı. Teklif en kısa sürede TBMM'ye gelecek.

Peki Başkanlık yolunda ilerleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tek rakibi kim? 

Tartışılan sorunun yanıtını hükümete yakın kalemlerden Hilal Kaplan verdi.

Erdoğan'ın tek rakibinin bürokratik oligarşi olduğunu yazan Kaplan'a göre 15 Temmuz devriminin tamamlanması için başkanlık sistemi hayata geçmeli.

"Erdoğan'ın tek rakibi" başlıklı köşesinde bürokrasiyi hedef alan yazar, 15 Temmuz'da asıl devrilenin bu güç odağı olduğunu düşünüyor.

"ÇELME TAKMAYI VAZİFE EDİNEN"

Düzenli maaşlarıyla makamlarından aldıkları güçle en iyi bildikleri için iş yapmamak olarak nitelediği bu kesim için yazar şu ifadeleri kullanıyor:

"Hep daha fazlasını hak ettiğinden başka düstur bilmeyen, 'hakkı tutup kaldırmayı' delilik addeden, bunu yapmaya kalkışanlara da çelme takmayı vazife edinen, hangi meşrepten gelirse gelsin en nihayetinde birbirinin kopyası fırsatçılar haline gelmiş, 'kulis' yaptıkları mekânlar dışında aralarında fark kalmamış, kendi kliğinin çıkarı için işbirliği yapmayacağı odak olmayan kokuşmuş bürokrasinin iktidarının devrilmesidir."

35 BİNDEN FAZLA KİŞİ TUTUKLANDI

AK Parti'nin Afyonkarahisar kampının ilk gününde ana gündem maddesi, Fethullahçı Terör Örgütü ile mücadeleydi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, FETÖ soruşturmalarına ilişkin son bilgileri paylaştı.

3 BİN 907 ŞÜPHELİ HALA ARANIYOR

Darbe girişiminin ardından 35 binden fazla kişinin tutuklandığını söyleyen Bozdağ , yaklaşık 26 bin kişinin ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığını söyledi. Bugüne kadar 82 bin kişi hakkında işlem yapıldığını belirten Bozdağ, 3 bin 907 kişinin de arandığını açıkladı.

500 BİN DİJİTAL VERİ ELE GEÇİRİLDİ

Bozdağ, soruşturmada el koyulan bilgisayar ve cep telefonlarından 500 bin dijital verinin ele geçirildiğini belirtti. Bu delillerin daha hızlı incelenebilmesi için Adli Tıp bünyesinde Bilişim İhtisas Dairesi kurulduğunu söyledi.


OHAL ÖRNEĞİ

OHAL sayesinde bürokrasi duvarının aşılabildiğini belirten yazar, yazısında "Örneğin, kanun hükmünde kararnameler çıkarılamıyor olsaydı, şu anda emniyetten yargıya, ordudan sivil bürokrasiye kadar her yer takım elbiseli /üniformalı darbecilerle dolup taşıyor olacaktı." diyor.

"BAŞKANLIK SİSTEMİ BU YÜZDEN GEREKLİ"

Erdoğan'nın Türkiye'nin güç merkezini bürokrasiden millete iade etmeye çalıştığını savunan Kaplan, yazısını böyle tamamlıyor:

"Bugün git, yarın gel" ve "Bize yazı ulaşmadı" bürokrasisini bertaraf edecek, gerçekten karar almayı sağlayabilecek yetkiyi yürütmeye, milletin oylarının hakkını verecek bir seçim sistemiyle adil ve çoğulcu temsili meclise verecek başkanlık sistemi bu yüzden gereklidir. Yeni anayasa, eğer yapılabilirse, bu devrimin kurucu metni olacaktır.
Sadece üç ayda darbeyi püskürttük, büyük enerji anlaşmalarına imza attık, Irak ve Suriye'deki güvenlik haklarımıza sahip çıkmaya başladık. Bekâmız için bu sorunsuz gidişat devam etmelidir. O yüzden sistem değişimini tamama erdirmek, kanı, teri ve gözyaşıyla bu devrime omuz veren millete borcumuzdur.