BIST 9.136
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,22
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın faydadan çok zararı var!

ABD’li Bloomberg Haber Ajansı’nda Marc Champion, ‘‘10 yıllık iktidarının ardından Erdoğan, şüphesiz Türkiye’ye fayda sağlamaktan çok zarar veriyor’’ dedi.

Abone ol

Amerikalı haber ajansı Bloomberg’ün editöryel yönetim kurulu isimlerinden Marc Champion, ‘‘Türkiye’deki dekolte baskısı üniversitelere yayıldı’’ başlıklı yazısında, ‘‘10 yıllık iktidarının ardından Erdoğan, şüphesiz Türkiye’ye fayda sağlamaktan çok zarar veriyor’’ dedi.

ABD’li Bloomberg Haber Ajansı’nda Marc Champion, ‘‘Türkiye’deki dekolte baskısı üniversitelere yayıldı’’ başlıklık bir yazı kaleme aldı.

‘‘Yıllar boyunca paranoyak laiklere nazik bir dille Erdoğan’ın zaten uzun süredir iktidarda olduğunu ve açıkça ifade ettiği muhafazakar ajandasının aksine gerçekten gizli İslamcı bir büyük planı varsa bunu saklamak konusunda çok iyi bir iş becerdiğini söylüyordum’’ diyen Champion laiklerin haklı çıktığını söyledi.

Türkiye’de işlerin değiştiğini söyleyen Champion, Başbakan Erdoğan’ın önümüzdeki yıl yapılacak ilk doğrudan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oyunu artırmak için en iyi yol olarak seçmeni kutuplaştırmayı seçtiğini ifade etti. 

TAVİZSİZ AGRASİF İNSAN

Champion, ‘‘Erdoğan Türkleri iki seçenek arasında seçim yapmaya zorluyor:

Ya Erdoğan’lasınız ya da ona karşısınız. Eğer ona karşıysanız yaşlı, tahta kafalı, ordu destekli laik sistemin ve onun yozlaşmış evlatlarının yanındasınız’’ dedi. Champion, Erdoğan’ın, ‘‘otokratik politikaları Gezi Parkı protestolarına neden olunca daha da tavizsiz ve agresif bir insana dönüştüğünü’’ yazdı.