BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.426,64
HABER /  MEDYA

Erdoğan'ın en zor kararı!

Prof. Dr. Cengiz Anık, Erdoğan'ın kendinden sonraki isim konusunda büyük bir ikilem yaşadığını söyledi.

Abone ol

Prof. Dr. Cengiz Anık, 30 Mart seçimlerinde sandığın Köşk için Erdoğan'ı işaret ettiğini; ancak asıl sorunun Çankaya'da değil Başbakanlık'ta olduğunu söyledi. AK Parti'nin yeni bir doğum sancısı yaşadığını ve başbakanlık için en uygun isim konusunda arayışın sürdüğünü iddia eden Anık, Erdoğan'ı önümüzdeki bir kaç ay oldukça zor bir dönemin beklediğini söyledi.

TV NET'te Ali Değirmenci'nin hazırlayıp sunduğu Müzakere adlı programda konuşan Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Anık, Erdoğan'ı bekleyen yol ayrımını anlattı. AK Parti'nin Köşk için belirleyeceği tek ismin Erdoğan olduğunu; ancak başbakanlık için farklı alternatiflerin bulunduğunu söyleyen Anık, bu alternatiflerin muhtemel sorunları gündeme getirebileceğini ifade etti. Bu denklemde Gül'ün Köşk'ten inerek tekrar siyasete dönmesinin oldukça güç bir ihtimal olduğunu da iddia eden Anık, AK Parti'nin herhangi bir husumet doğurmadan, bu konuda başka bir formül arayışında olduğunu savundu.

"ASIL SORUN BAŞBAKANIN KİM OLACAĞIDIR?"

Programda muhalefetin bu konuda Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç gibi isimler üzerinde de uzlaşma sağlayamacağını anlatan Anık şöyle konuştu:

"Kimi çıkarırsanız çıkarın, Sayın Başbakan ile mücadele edebilecek ya da rakip çıkabilecek bir isim görülmüyor. Bununla bağlantılı en önemli sorun ise başbakanın kim olacağıdır. Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanı olduğu zaman, Özal'ın sahip olduğu avantaja sahip değil. En fazLa 3-4 ay sonra genel seçimler olacaktır ki burada AK Parti'nin oy oranının yüzde 35'in altına inmemesi gerekmektedir. Bu da yeni bir istikrarsızlığı doğuracaktır. Şu an Türkiye'nin en son isteyeceği şey budur."