BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.490,79
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın dünürü silahlı milis gücü mü kurdu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dünürü Orhan Uzuner, darbe girişiminde halkı sokağa çıkarmak için bir platform kurdu. Bu platform için olmadık iddialar ortaya atıldı. Peki gerçek ne? Orhan Uzuner işin aslını anlattı.

Abone ol

Bir inşaat şirketinde yöneticilik yapan platformun kurucusu Orhan Uzuner, silahlı milis gücü kurdukları iddialarını kesin bir dille reddedip, “Ben silah değil, siren dedim” diye konuştu.

‘Kardeş Kal Türkiye’ adlı platform ‘Zello’, WhatsApp ve radyoyla halka ulaşmayı planlıyor. 

Platformla ilgili olmadık iddialar ortaya atılırken Orhan Uzuner işin aslını anlattı. Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Uzuner şunları söyledi;

"Kesinlikle sokağa inmek yok, kötü bir olayda insanları sokağa çıkarmak var. İnsanların meydanlara sokağa çıkmasını istiyoruz. Aynı 15 Temmuz’da olduğu gibi. Bunun için WhatsApp lazım, Zello lazım, karasal radyo, uydu telefon lazım. Bunlar olmayınca insanları uyandırmak için, düdük, el sireni, ev sireni, araç sireni, megafon lazım. Amaç halkı uyandırmak ve megafonla halka seslenmek. Bütün çalışmalarımız zaten Twitter’dan yayınlanıyor. Bu toplantılar gizli değil.

Erdoğan’ın dünürü Orhan Uzuner ne dedi işte o video

DRONE DA ALACAĞIZ

Bu toplantılarda çeşitli fikirler oluşuyor. Drone da alıp, eğitimlerini vereceğiz. İlk yardım, drone eğitimleri, fikir olarak gelişti. Telsiz de kullanacağız. Ancak eğitim ve lisans almayan kullanamayacak. Eğitim alıp, sınıfı geçecek, belgesini alıp telsizi kullanabilir. Yasal olmayanı reddediyoruz. Bazı toplantılara arkadaşlar sponsor oluyor. Cihazları herkes kendi alıyor. O gece 2 bin 500 kişiyle telefonla konuşup haber verdim öyle sokağa çıktım. Evimin bulunduğu Acıbadem’deki Türk Telekom’un önüne gittiğimde, etrafı tanklarla çevriliydi. Askerlere laf edecektim, iyi ki etmemişim. Orada muhtarı öldürdüler. Muhtar oradaki arazide bir şeyler yapmak istiyordu. Kendisine yardım edeceğimi söylemiştim, o sabah kendisiyle birlikteydik."

HİÇ SİLAHIM OLMADI

Uzuner “silahlı milis kurdukları” iddialarını reddederken, “Hiçbir zaman silahım olmadı, ruhsatlısı bile yok” dedi. Uzuner, bir toplantıdaki “Gerekirse benim aracımda da siren var” şeklindeki sözlerinin silah olarak algılanıp yansıtıldığını söyledi.