BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.489,64
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın danışmanından Ergenekon yorumu

Her açıklamasıyla gündeme oturan Başbakan Erdoğan'ın siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan Ergenekon davasını da çarpıcı ifadelerle analiz etti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan , bir televizyon kanalında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

"HUKUKİ HESAPLAŞMA"

'Cumhuriyet tarihinin en büyük hesaplaşması' cümlesine açıklık getiren Akdoğan şöyle konuştu:

"Bu tür önemli davalara birçok açıdan bakmak mümkün. Hangi açıdan baktığınız, değerlendirdiğiniz önem taşıyor. Şimdi bu kadar çok sayıda, toplumun değişik kesimlerinden ve önemli insanların yargılanıyor olması zaten

başlı başına önemlidir. Darbe teşebbüsü iddialarının yargının konusu olması ise daha da önemli hale getirmektedir. Benim burada kastettiğim 'hukuki hesaplaşma' bu açıdan çok önemli."

"SİYASİ TEMİZLİKLERİ GEREKTİRİYOR"

Akdoğan, "Siyasi açıdan da önemli çünkü siyasi serüvenimiz bu tür siyasi temizlikleri de gerektiriyor. Yani vesayetçi anlayışın, statükocu anlayışın yargı marifetiyle bir şekilde yanlış yapanların yaptıklarının yanlarına kar kalmayacağının görülmesi, darbe girişiminde bulunan zihniyetin bir şekilde yargı konusu yapılması siyasi açıdan da önem taşıyor" şeklinde konuştu.

"MÜEBBET CEZA ALMAK ELBETTE BİRİLERİNİ ÜZECEKTİR"

Ergenekon sürecinin tamamlanmadığını söyleyen Akdoğan, "Tabi henüz tamamlanmış değil süreç.Temyiz aşaması var, Yargıtay aşaması var vs. İnsani ilişkiler açısından baktığımızda elbet müebbet hapis cezası almak birilerini üzecektir. Bunun insani bir tarafı vardır" dedi.

"BİTMİŞ BİR DURUM DEĞİL"

" Türkiye 'de hala darbe tehlikesi var mı?" şeklindeki bir soruya Akdoğan, "Tabi bu bitmiş bir durum değil. İnsanoğlunun olduğu her yerde sorunlar da ihtiyaçlar da devam eder. Bu bir mücadeledir. Burada sizin demokratik yapıyı ne kadar koruma altına aldığınız, perçinlediğiniz önemli" diye yanıt verdi.