BIST 9.792
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.435,24
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın danışmanı fena faka bastı!

Erdoğan’ın danışmanı İbrahim Kalın ABD'li ünlü gaztete ‘PYD’ye yardım edemeyiz’ dediği gün Kobani'ye silah desteği açıklandı...

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, ABD’nin en çok okunan gazetelerinden Wall Street Journal’a bugün Türkiye’nin IŞİD’le savaştaki politikasına dair bir makale kaleme aldı.

Ancak Kalın’ın Kobani’de IŞİD’e direnen PYD’ye yardım edilmesine şiddetle karşı çıktığı makale, tam da ABD’nin Kobani’ye havadan silah gönderdiği, Türkiye’nin de topraklarını peşmerge güçlerine açtığı gün yayımlandı.

"SİLAH VERİLEMEZ"

Kalın makalesinde, ‘‘Türkiye’nin yasadışı PKK’nın Suriye kolu olan PYD’ye silah göndermesi yönündeki fikir hatalı’‘ diyor ve ”PKK’nın Suriye’deki uzantısını silahlandırmak, PKK’ya silah vermeye eşdeğerdir. PYD’ye verilecek silahların PKK’nın elinde son bulmayacağını kim garanti edebilir ki?’‘ diye soruyordu.

‘PKK’YA İZİN VEREMEYİZ’

Makalede PKK’nın geçen hafta Dağlıca karakoluna saldırıları üzerine vurulduğunu belirten ve bunun barış sürecine zarar vermeyeceğini savunan Kalın, Türkiye topraklarının PYD’ye yardım için PKK üyelerine açılmasına da şu ifadelerle karşı çıkıyor:

”PKK savaşçılarının IŞİD’e karşı PYD’yle birlikte savaşmak için Suriye’ye girmesine izin verilmesini önerenler, Suriye içindeki grupların ikiyüzlü ittifaklarını gözardı ediyor.”

Ancak Kalın’ın PYD’ye Beşar Esad’a karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu’na katılmayı da salık verdiği yazısı, Amerikalıların Kobani’ye bir aydan uzun süre sonra silah yardımı yaptığı haberiyle uyandığı, dahası Türkiye’nin de topraklarını peşmergeye açtığı güne ‘denk‘ geldi.