BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,17
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın damadından Merkez Bankası için şok suçlama!

Merkez Bankası için sert suçlamalarda bulunan Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak ekonomiye yön veren kurum için "başka odak ve merkezlerin bir şubesi" dedi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak Sabah gazetesindeki köşesinde Merkez Bankası için sert suçlamalarda bulundu. Kurumdaki bürokratlara dönük çarpıcı ifadeleri ile dikkat çeken Albayrak Merkez Bankası için "Başka merkezin bankası" dedi.

MB İÇİN "BAŞKA ODAK VE MERKEZLERİN ŞUBESİ" SUÇLAMASI

Erdoğan'ın da sık sık hedef aldığı Merkez Bankası için çarpıcı eleştiriler kaleme alan Berat Albayrak kurumun başka güç odaklarına bağlı olduğu yönünde imalarda bulundu. "Bu kurumdan beklenen başka odak ve merkezlerin bir şubesi gibi hareket etmemeleri, artık Yeni Türkiye'nin bir kurumu olarak düşünsel ve kurumsal merkezlerine ülkenin menfaatlerini koymalarıdır." diyen Albayrak Merkez Bankası'nın artık Yeni Türkiye'nin bir kurumu haline gelmesi gerektiğini yazdı.

İşte Albayrak'ın yazısındaki ilgili bölüm:

BAŞKA MERKEZİN BANKASI!

Ortada bir gerçek var ki, o da 2023 yolunda son dönemece girdiğimiz şu süreçte çok daha dikkatli olunması gerektiğidir. 2009 yılında ciddi hatalar yapılan ve bedeli iktidar tarafından pahalı şekilde ödenen, 2014 yılında bir kısım bürokratların hatalarına rağmen nispeten daha iyi yönetilen süreçlerin bir benzeri 2015 seçimlerinden önce tekrar yaşanması ihtimal dahindedir.

MERKEZ BANKASI İKİ SÜREÇTE DE BAŞARISIZ OLDU

Bu kadar önemli ve kırılgan bir dönemden geçtiğimiz şu süreçte, para ve faiz politikası noktasında en önemli vazifeyi yüklenen Merkez Bankası'nın oynayacağı rol çok önemlidir. Son aylarda piyasaların sakinliğine rağmen farklı bir dengeyle ürkek adımlar atan, bunun yanında yukarıda bahsi geçen iki süreçte de başarısız bir imtihan veren bu kurum, önümüzdeki günlere acaba nasıl hazırlanıyor?

Kurum tek bildiği faizi arttırma ezberinin dışında, piyasalara hangi zamanlamayla, hangi noktalarda ve hangi enstrümanlarla müdahale senaryolarını ne yoğunlukta ve ciddiyetle çalışıyor. Forward, swap, likidite vs. enstrümanlarıyla bu defa çeşitli çalışma ve hazırlıklar yapılıyor mu?

İnşallah bu konuda gene "söylemiştik" demek durumunda kalmayız.

HANGİ AMACA HİZMET ETTİKLERİ GAYET ENDİŞE VERİCİ

Kurumla ilgili bazı sıkıntılar artık Ankara'yı aşmış tüm Türkiye'de konuşulur olmuştur. Burada hakikaten samimiyetle iyi şeyler yapmaya çalışan bazı şahısları tenzih ederim. Ama bazılarının hangi amaca hizmet ettikleri gayet endişe verici. Peki ya suya sabuna dokunmadan, hiçbir konuda insiyatif almadan, fikir beyan etmeden ülkenin bu kadar önemli bir kurumunda koltuk işgal edenlere ne demeli?

MERKEZ BANKASI BAŞKA ODAK VE MERKEZLERİN ŞUBESİ GİBİ!

Bu kurumdan beklenen başka odak ve merkezlerin bir şubesi gibi hareket etmemeleri, artık Yeni Türkiye'nin bir kurumu olarak düşünsel ve kurumsal merkezlerine ülkenin menfaatlerini koymalarıdır.