BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.512,01
GÜNCEL

Erdoğan'ın CHP çadırından yeni görüntüleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP çadırına yaptığı ziyaretle ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Erdoğan, partililerin yeni sistemle ilgili sorularını yanıtlarken görülüyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP çadırını ziyaretinden yeni görüntüler ortaya çıktı.

Videoda bir CHP'linin "Atatürk ilkelerini istiyoruz, kadın haklarını istiyoruz" şeklindeki sorusuna cevap veren Erdoğan, kendisinden önceki dönemle, kendi dönemi arasındaki farkı hatırlatarak cevap verdi. Erdoğan, kendi döneminde TBMM'de kadın vekillerinin sayısını çok çok yukarı çektiklerini söyledi.

Bir başka CHP'linin "Sayın Cumhurbaşkanım, ben bir şey soracağım, 14 senedir başbakansınız, Cumhurbaşkanısınız. neyi yapamadınız da, başkan olmak istiyorsunuz? Ben de bunu duymak istiyorum" şeklindeki sorusunu ise gensoruları örnek göstererek cevapladı. Erdoğan, gensoruların TBMM'yi çalışamaz hale getirdiğini belirtti.

Eski Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ile Ecevit arasında yaşananları da hatırlatan Erdoğan, bu iki ismin aynı ekolden geldikleri halde ülkeyi tarihi bir ekonomik krize sürüklediklerini ifade etti.

"ÇAĞDAŞ TÜRKİYE" İSTEMİŞLER

Dün Samsun'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Sarıyer'de kurulan "hayır" standına yaptığı sürpriz ziyareti anlattı:

“Bu sabah gelirken 'evet' çadırına uğradım. Yanında da 'hayır' çadırı vardı. Evet çadırındakilerle görüştüm. Hayır çadırındakilere ‘niçin hayır diyorsunuz, bana şunu bir söyler misiniz’ dedim. Tabii dediler ki, ‘biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz.’ ‘Yani şu anda’ dedim ‘çağdaş bir Türkiye yok mu? Neyiniz eksik’ dedim? Yollarınız, köprüleriniz, hızlı tren, bunlar yok mu? 14 sene önce bunlar var mıydı? Ama şimdi bunlar var. Ve maalesef tabii bakıyorsunuz söylediği lafa bakın ‘Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne niye Yavuz Sultan Selim adını koydunuz?’ Dedim ki, ‘çok ayıp. Yavuz Sultan Selim Han'ın padişah olduğu zaman Osmanlı'nın toprağı 18 milyon kilometre kareydi. Böyle bir sultanın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir? Ama olaya bakış ne? Mezhepçilik, hemen arkadan geldi. ‘Siz Alevi ve Sünnileri ayırıyorsunuz.’ Kardeşlerim biz bu ülkede ayrım yapmadık. Böyle bir ayrım varsa, Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisi Alevi, işte siyasi partinin başında. Neyi eksik? Ben Dersim katliamını lanetledim, o lanetleyemedi. Sayın Yıldırım lanetledi, Kılıçdaroğlu lanetleyemedi. Niye? Eğer lanetlediği zaman bir yerlere dokunacak” 

Sitene Ekle