BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.431,82
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

PKK'ya katılım azalmadı arttı

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı Başbakan Erdoğan'ın Güneydoğu ile ilgili öfkesinin nedenini açıkladı.

Abone ol

Bakan Hayati Yazıcı, bölgeye yapılan hizmetlere rağmen PKK'ya katılımların azalmadığını, aksine arttığını söyledi.

Hükümet her türlü yatırımı ve hizmeti özellikle Güneydoğu'ya götürüyor. Ancak bölge insanı yüzünü Kandil'e çevirmiş durumda. Bakan Yazıcı işte bu durumun Erdoğan'ı kızdırdığını söyledi. Dağa katılımın azalmadığını aksine arttığını belirten Bakan Yazıcı, Akşam gazetesinden Çiğdem Toker'e konuştu:

HALA NEDEN ASKERE GİDER GİBİ GİDİYORLAR?

'İstihbarat raporlarına göre terör örgütüne katılımlar azalmıyor, artıyor. Neden? Orada büyük sorun var. Bölgeye bugüne kadar gitmeyen hizmetler gitti. Altyapı, sağlık, ulaştırma, sosyal yardımlar. Başbakan'ın bütün kızgınlığı bundan. Hala neden adeta askere gider gibi gidiyorlar.  Kendi aralarında iletişim kurdukları merkezler var. Hareket planı belirledikleri ikna mekanları. Karargah demeye dilim varmıyor, buralarda karar aldıktan sonra eylem yapıyorlar.'

'PJAK'IN BAŞINDA BİR TÜRK'

Haberde ikna merkezi olarak nitelenen kamplara yönelik operasyon yapılacağı belirtilirken, Yazıcı'nın aktardığı anektod da hayli çarpıcı:

"Kısa süre önce Yazıcı'nın ziyaretine İran Büyükelçisi Bahman Hosseinpour gelmiş. İran'ın Kandil'e dönük operasyonu sırasında gerçekleşen 'nezaket amaçlı' bu ziyarette, Büyükelçi, 'PJAK'ın başındaki kişinin bir Türk olduğunu' söylemiş."