BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,65
ALTIN 2.521,65
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın çenesini kırdım!

Hayri baba lakabıyla tanınan Hayri Ülgen, futbolculuk yıllarında Erdoğan ile yaşadığı bir anısını paylaştı.

Abone ol

Eski futbolcu ve spor yorumcusu 'Hayri baba' lakaplı Hayri Ülgen, futbolculuk döneminde rakip takımda oynayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile karşı karşıya geldiklerini, bir ikili mücadelede dirseğinin çarpması sonucu Erdoğan'ın çenesinin kırıldığını anlattı.

YILLAR SONRA ÖĞRENCİLERLE PAYLAŞTI

Malatya İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu tarafından düzenlenen 'Kariyer Günleri' etkinlikleri kapsamında spor yorumcusu Hayri Ülgen, üniversite öğrencileriyle anılarını paylaştı.

"SİNİRLİYKEN GEÇİRDİM DİRSEĞİ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaşadığı bir hatırayı da paylaşan Ülgen, "O dönemde çamur sahada top oynuyorduk. Yıl 1974, soğuk bir kış günü. Eyüp Stadı tam bir çamur deryası. Ben Çapa'nın kaptanıyım, Tayyip Erdoğan da İETT'nin. Kazanırsak İstanbul şampiyonluğu için finale çıkacağız. Bizim mutlaka kazanmamız lazım. Çabalıyoruz, ama gol atamıyoruz. Maçın bitmesine 20 dakika kalmış. İkili mücadelede sinirliyken geçirdim dirseği. Yere düştü. Acı içinde kıvranıyor. 'Çenesi kırılmış' dediler.

"OLAN TAYYİP'İN ÇENESİNE OLDU"

Ben golü attım ama maç 1-1 bitti. Sonuç Anadoluhisarı şampiyon oldu. Olan Tayyip'in çenesine oldu. Ama o darbe içimizde bir ukdedir. 40 yıllık arkadaşlığımızın da en büyük zenginliği oldu." dedi.

"TÜRK FUTBOLU ŞİKEYLE DERİN YARA ALDI"

Şike sürecinde Türk sporunun Avrupa'ya rezil olduğunu vurgulayan Ülgen, "Beşiktaş Kulübü Başkanı iken 'şikeci' diye tabir edilip, Tff'nin başkanı oluyorsa Avrupa buna hoşgörüyle bakmaz. Onun da cezasını görüyoruz gibi geliyor. Medyanın da şike sürecinde iyi bir adım attığını görmedim. Görmeyi de istemiyorlar diye düşünüyorum. Türk sporu şikeyle ilgili derin yaralar aldı. Çıkılmaz bir işin içerisine girdik. Avrupa'da bu yara içimizde ukde olmuşsa ve Avrupa'ya giderken 'şikecilerle oynuyoruz' deniliyorsa, bu en acı örnektir." diye konuştu.Söyleşi sonunda Ülgen'e yılın spor yorumcusu seçilmesi nedeniyle plaket verildi. Etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Türköz, BESYO Müdürü Prof. Dr. Davut Özbağ, öğretim üyeleri ve öğrencilerin katıldığı söyleşiye ilgi büyüktü.

hayri-ulgen.jpg